☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

1-2-3-4-makabeler-oku-1-makabeler-8-1-32-Yahuda, Akkos ailesinden Yuhanna oğlu Eupolemus'u ve Elazar oğ­lu Yason'u seçip Roma'ya gönderdi. Onların görevi Romalılar'la bir dost­luk ve barış antlaşması yapmaktı.Ro­malılar, Yunanlılar'ın İsrail'i tutsak ettiğini anlayınca onları tutsaklıktan kurtaracaklardı.

-https://www.muhammediyye.org/-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-

1. Makabeler

Romalılar'a Övgü

8 Bu ortamda Yahuda Romalılar'ın ününü, onların askeri gücünü ve kendileriyle işbirliği yapanlara karşı iyi davrandıklarını duymuştu. Kendi­lerine başvuranlarla dostça ilişkiler kur­mak istiyorlardı,

2çünkü onların bü­yük askeri gücü vardı. Romalılar'ın savaşları ve Galyalılar'a karşı yürek­lilikleri Yahuda'ya anlatıldı. Romalı­lar Galyalılar'ı yenip haraca bağla­mışlardı.

3İspanya eyaletinde büyük etkinliklerde bulunmuş, gümüş ve al­tın madenlerini ele geçirmişlerdi.

4Ka­rarlılıkları ve yüreklilikleriyle tüm ül­keye hakim olmuşlardı. Kendi ülkele­rinden çok uzak olmasına karşın, dün­yanın öbür ucundan gelip saldıran kral­lar eziliyorlardı ve sonları yıkım olu­yordu. Başkaları onlara her yıl haraç ödüyordu.

5Filip, Kittim Kralı Perseus ve düşüncesizce onlarla savaşan baş­kaları yenilmişler ve onlara boyun eğ­mek zorunda kalmışlardı.

6Öte yan­dan Asya Kralı Büyük Antiyokus on­lara saldırmak için yüz yirmi fil, atlı askerler, iki tekerlekli savaş arabaları ve çok büyük orduyla ilerlemiş, ama yenilmişti.

7Onu canlı olarak ele ge­çirmişlerdi ve gerek kendisini gerekse haleflerini önemli ölçüde haraca bağ­lamışlardı. Ayrıca rehinelerin teslimi­ni

8ve Hindistan ülkesinin, Medya'nın, Lidya'nın en güzel eyaletlerinin ken­dilerine verilmesini istemişler, bu top­rakları ondan alıp Kral Eumenes'e vermişlerdi.

9Yahuda'ya başka şeyler de anlatıldı: Yunanlılar Romalılar'ı yok etmek için savaşa hazırlandıkları za­man,

10Romalılar bunu öğrendi ve Yunanlılar'a karşı bir tek general gön­derdi. Yaptıkları savaşta Yunanlılar'a ağır kayıplar verdirip onların kadınla­rını ve çocuklarını tutsak aldılar, mal­larını yağma ettiler, ülkelerini ele ge­çirip kalelerini yıktılar ve onları bu­güne dek tutsak ettiler.

11Romalılar'a karşı koyan tüm krallıkların ve ada­ların yok edilip tutsak alındığı Yahuda'ya bildirildi.

12Ama Romalılar, dostlarına ve on­lara güvenenlere karşı sözlerini her zaman tutmuşlardı. Yakın veya uzak bir çok krala boyun eğdirmişlerdi ve Romalılar'ın adını duyan kişiler deh­şete kapılıyorlardı.

13Romalılar'ın yar­dım ettiği kişi kesinlikle tahta çıkıyor­du. Oysa, Romalılar karar verince baş­ka biri de tahttan indiriliyordu. Romalılar'ın etkisi çok büyüktü.

14Bu or­tamda, hiç bir Romalı taç giymemişti ya da saygınlığını arttırmak için soy­luluğa istek duymamıştı.

15Romalılar bir senato oluşturmuşlardı. Orada üç yüz yirmi senatör her gün danışıyor, halkı ilgilendiren işlerin en uygun bi­çimde nasıl yürütüleceğini tartışıyor­lardı.

16Bir tek kişi bir yıl süreyle devlet işlerinden sorumluydu, tüm im­paratorlukta tam yetkisi vardı ve herkes kıskançlık ya da çekememezlik ol­madan ona boyun eğiyordu.

Yahudiler'le Romalılar Arasındaki Antlaşma

17Yahuda, Akkos ailesinden Yuhanna oğlu Eupolemus'u ve Elazar oğ­lu Yason'u seçip Roma'ya gönderdi. Onların görevi Romalılar'la bir dost­luk ve barış antlaşması yapmaktı.

18Ro­malılar, Yunanlılar'ın İsrail'i tutsak ettiğini anlayınca onları tutsaklıktan kurtaracaklardı.

19Ulaklar Roma'ya dek uzun bir yolculuk yaptılar ve res­mi önerileriyle senatoya çıktılar:

20"Yahuda Makabe'yle erkek kardeş­leri Yahudi ulusu adına bizi size gön­derdi. Bir dostluk ve barış antlaşması imzalamak ve sizlerle birleşip dostla­rınız olmak istiyoruz."

21Senatörler öneriyi olumlu karşıladılar.

22Bronz levhalara aşağıdaki bildiriyi yazıp bu levhaları Yeruşalim'e gönderdiler. Ya­hudiler'in barış antlaşmasının bir bel­gesi olarak bu levhaları saklamasını istediler:

23"Romalılar'la Yahudi ulusunun şansı gerek denizde gerekse karada son­suza dek açık olsun. Kılıç ya da düş­man onlardan uzak olsun!

24Roma ya da egemenliğindeki müttefiklerinden biri savaşa girerse,

25Yahudi ulusu Roma'nın müttefiki olarak harekete geçe­cek ve tüm içtenliğiyle gerektiği gibi davranacaktır.

26Saldırgana tahıl, silah, para ya da gemi vermeyecektir. Roma­nın kararı budur ve Yahudiler hiç bir ödül beklemeden yükümlülüklerini ye­rine getirmelidirler.

27Aynı biçimde, Yahudi ulusu savaşa katılırsa, Roma­lılar onu gerektiği gibi güçlü biçimde destekleyeceklerdir.

28Saldırgana ta­hıl, silah, para ya da gemi verilmeyecektir. Roma'nın kararı budur ve yü­kümlülüklerini hiç bir koşula bağla­madan yerine getirecektir.

29Romalılar'ın Yahudi ulusu için ileri sür­düğü koşullar şunlardır:

30Bu antlaş­ma yürürlüğe girdiği zaman iki ta­raftan biri bazı şeyler eklemek ya da çı­karmak istiyorsa, bunu yapmakta öz­gürdür ve bu gibi değişiklikler her iki taraf için de geçerli olacaktır.

31Kral Dimitrios'un Yahudiler'e verdiği zara­ra gelince, ona şunları yazdık: Dostu­muz ve müttefikimiz olan Yahudiler'i niçin ağır bir boyunduruk altına aldı­nız?

32Size karşı bize yeniden başvu­rurlarsa onların haklarını savunacağız ve gerek denizde gerekse karada si­zinle savaşacağız."

1-2-3-4-makabeler-oku-1-makabeler-8-1-32-Yahuda, Akkos ailesinden Yuhanna oğlu Eupolemus'u ve Elazar oğ­lu Yason'u seçip Roma'ya gönderdi. Onların görevi Romalılar'la bir dost­luk ve barış antlaşması yapmaktı.Ro­malılar, Yunanlılar'ın İsrail'i tutsak ettiğini anlayınca onları tutsaklıktan kurtaracaklardı. Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.