☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

1-2-3-4-makabeler-oku-4-makabeler-16-1-25-Onlar ayrıca Tanrı uğruna ölenlerin İbrahim, İshak, Yakup ve bü­tün atalar gibi Tanrı için yaşadıklarını biliyorlardı.

-https://www.muhammediyye.org/-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-

4. Makabeler

16 Eğer yaşlanmış ve yedi oğlu olan bir kadın çocuklarının iş­kence edilerek öldürüldüğünü görme­ye dayanabiliyorsa, dinsel aklın duy­gulara egemen olduğu kabul edilmeli­dir.

2Böylece yalnız erkeklerin duy­gulara egemen olabildiklerini göster­mekle kalmadım, bir kadının da en şid­detli işkenceleri hor gördüğünü de gös­terdim.

3Onun alevlenmiş doğal anne sevgisiyle yedi oğluna böyle çeşitli şe­killerde işkence edildiğini görmesi ya­nında, Daniel'in çevresindeki aslanlar bu kadar vahşi, Mişael'in atıldığı ateşli ocak bu denli sıcak değildi.

4Ama bu anne dinsel akıl sayesinde bu kadar yo­ğun ve büyük duyguları söndürebildi.

5Bunu da değerlendirin: Bu kadın, bir anne olduğu halde yılsaydı, onlar için yas tutardı ve belki şöyle derdi:

6"Ne kadar zavallıyım ve çok kez mut­suz oldum! Yedi çocuk doğurduktan sonra, şimdi çocuksuz bir anneyim!

7Ey boşuna olan yedi doğum, yedi ya­rarsız hamilelik, meyvesiz beslemeler ve zavallı emzirmeler!

8Boşuna, oğul­larım, sizin için birçok doğum sancı­larının yanında onlardan daha acı olan kaygıları sizi büyütürken çektim.

9Vah bana, benim çocuklarım, bazılarınız be­kar, bazılarınız evli olup çocuksuzsu­nuz. Ne çocuklarınızı ne de 'büyük­anne' diye çağrılmanın mutluluğunu göreceğim.

10Vah bana, benim bu ka­dar çok ve bu kadar güzel çocuklarım vardı, şimdiyse dulum, yalnızım ve çok kederliyim.

11Ayrıca ben öldü­ğümde, oğullarımdan hiç biri beni gömmeyecek."

12Ama bu kutsal ve Tanrı'dan kor­kan anne ne böyle bir ağıt yaktı, ne onları ölümden caydırdı, ne de öldük­lerinde kederlendi.

13Bunun tersine, kararlı bir zihinle oğullarının hepsini ölümsüzlüğe doğurup inanç uğruna öl­meleri için yalvararak onları teşvik et­ti.

14Ey anne, dinin amaçları için sa­vaşan Tanrı askeri, ihtiyar kadın! Se­bat göstererek zalim bir hükümdarı bile yenerek, sözde ve davranışta ken­dinin erkekten daha güçlü olduğunu kanıtladın.

15Çünkü sen ve oğulların birlikte tutuklandığınızda, Elazar'a iş­kence edilişini ayakta izlerken İbrani dilinde oğullarına şöyle dedin:

16"Oğul­larım, ulus için tanık olmak üzere asil bir mücadeleye çağrıldınız. Ataları­mızın yasası için gayretle savaşın.

17Çünkü eğer yaşlı bir adam din uğ­runa bu kadar büyük acılara dayanır­sa, sizin genç adamlar olarak işkence­lerden korkmanız utanç verici olur.

18Tanrı'nın sayesinde dünyadan bir payınız olup yaşamdan zevk aldığını­zı

19ve bu nedenle her acıya Tanrı'nın uğruna dayanmanız gerektiğini anım­sayın.

20Atamız İbrahim de O'nun uğ­runa ulusumuzun atası olan oğlu İshak'ı kurban olarak sunmak için gay­retliydi; İshak da babasının elindeki bıçağın üzerine eğildiğini gördüğü za­man korkup çekilmedi.

21Doğru biri olan Daniel aslanlara ve Hananya, Azarya ve Mişael ateşli ocağa atıldı­ğında, Tanrı'nın uğruna dayandılar.

22Siz de Tanrı'ya aynı şekilde iman edip kederlenmemelisiniz.

23Dindar bil­giye sahip insanların acıya dayanma­maları mantıksızlık olur."

24Yedi oğlu olan bu anne her oğ­lunu bu sözlerle Tanrı'nın buyruğunu çiğnemektense ölmeye teşvik ederek ikna etti.

25Onlar ayrıca Tanrı uğruna ölenlerin İbrahim, İshak, Yakup ve bü­tün atalar gibi Tanrı için yaşadıklarını biliyorlardı.

1-2-3-4-makabeler-oku-4-makabeler-16-1-25-Onlar ayrıca Tanrı uğruna ölenlerin İbrahim, İshak, Yakup ve bü­tün atalar gibi Tanrı için yaşadıklarını biliyorlardı. Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.