☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

1-2-3-4-makabeler-oku-4-makabeler-7-1-23-Çünkü atalarımız İbrahim, İshak ve Yakup gibi onlar da Tanrı için öldük­lerine değil, yaşadıklarına inanmakta­dırlar.

-https://www.muhammediyye.org/-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-

4. Makabeler

Elazar İçin Bir Övgü Sözü

Atamız Elazar'ın aklı becerikli bir kaptan gibi inanç gemisini duygular denizinde yönlendirdi.

2-3Za­lim hükümdarın fırtına kadar sert dav­ranışlarıyla hırpalanmış ve işkencele­rin güçlü dalgaları altında ezilmiş ol­duğu halde ölümsüzlüğün zafer limanına ulaşana kadar inancın dümenini hiçbir şekilde sağa sola çevirmedi.

4Us­taca yapılmış çok sayıda savaş araçla­rıyla kuşatılmış hiçbir kent bu kutsal adam gibi dayanmış değildir. Kutsal ya­şamı işkenceler ve germe aletleriyle tükendiği halde, kuşatmacıları adanmışlık kalkanıyla yendi.

5Atamız nliEla­zar aklını denize sarkan kayalık bir burun gibi tutarak duyguların azgın dalgalarını kırdı.

6Ey kâhiğe layık kâhin, yasaca kirli yemekleri yiyerek saygı ve paklıktan başka bir şeyi ta­nımayan kutsal dişlerini ve mideni kirletmedin, kutsallığını bozmadın.

7Ey tanrısal yaşamın filozofu, yasayla uyum içinde olan adam!

8Yasanın yönetici­leri böyle olmalı, kendi kanları ve ölüm pahasına da olsa acının asil terleriyle yasayı korumalı!

9Sen baba­mız, görkemli dayanıklılığın ile yasa­ya olan bağlılığımızı pekiştirdin ve öv­düğün kutsallığı inkâr etmeyerek sözü­nü ettiğin tanrısal felsefeyi eylemle­rinle inandırıcı kıldın.

10Ey işkence­lerden daha güçlü ihtiyar, ey ateşten de alevli olgun adam, ey tutkulardan üstün kral Elazar!

11-12Atamız Harun buhurdanını yanına alarak kalabalığın arasından koşup ateş saçan meleği na­sıl yendiyse, Harun'un torunu Elazar da ateşte yanıp tükendiği halde aklını yitirmeyerek sağlam durdu.

13-14Bedeni yıpranmış ve dayanıksız, kasları gevşek, sinirleri güçsüz, yaşı ilerlemiş biri olduğu halde akıl aracılığıyla ru­hunda gençleşerek İshak'ınkine ben­zer bir akıl ile çok başlı germe aletini etkisiz kıldı.

15Ey kutsanmış yaşa ge­len, ağarmış onurlu saçlara sahip ve yasaya uygun bir yaşantısı olan, ölü­mün sadık mührüyle yetkin kılınan adam!

16Dolayısıyla yaşlı bir adam kut­sal yaşayışından dolayı işkenceleri ölü­me dek hor gördüyse, adanmış aklın duygulardan daha üstün olduğu ap­açık bir gerçektir.

17Bazıları belki, "Herkes yeterince sağgörülü bir akla sahip olmadığı için duygularına ege­men olamıyor" diyebilir.

18Ancak yal­nız tüm yüreğiyle inanca uyanlar ben­liğin tutkularına egemen olabilirler.

19Çünkü atalarımız İbrahim, İshak ve Yakup gibi onlar da Tanrı için öldük­lerine değil, yaşadıklarına inanmakta­dırlar.

20Bu nedenle bazı insanların akıllarının eksikliğinden ötürü duygu­ları tarafından yönetilir gibi görünme­leri çelişkili bir durum değildir.

21-22Felsefenin bütün ölçütlerine göre ya­şayan, Tanrı'ya güvenen ve erdem uğ­runa her tür acıya katlanmanın kutsa­masını bilen hangi insan Tanrı'ya olan bağlılığı aracılığıyla duyguların üstesinden gelemez?

23Çünkü ancak bilge ve cesur olanlar duygularının efendileridir.

1-2-3-4-makabeler-oku-4-makabeler-7-1-23-Çünkü atalarımız İbrahim, İshak ve Yakup gibi onlar da Tanrı için öldük­lerine değil, yaşadıklarına inanmakta­dırlar. Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.