☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

Apokrif Esdras-3-Ezra Kitabı oku->5-Blm-Babil Kralı Nebukadnessar'ın Babil'e tutsak olarak sürgün et­tikten sonra geçici olarak kaldıkları yerden çıkıp

-https://www.muhammediyye.org/-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-

Esdras

Sürgünden Dönenlerin Listesi

5 Bundan sonra, karıları, oğulları, kızları, köleleri, hizmetçileri ve sığırlarıyla birlikte dönmeleri için oy­maklarına uygun aile başlan seçildi.

2Darius, davul ve flütlerin müziği eş­liğinde, güven içinde Yeruşalim'e ka­dar onlara eşlik etsin diye bin kişilik bir süvari gönderdi.

3Bütün halk se­vinç içinde eğleniyordu.

4Sürgünden dönen oymak, boy, aile başlarının adları şöyleydi:

5Kâ­hinler, Harun oğlu Pinehas'ın oğullan Seraya oğlu Sadok oğlu Yeşu, Yahuda oymağının Pares soyunun Davut ailesinden Şealtiel oğlu Zerubbabil oğlu Yoakim.

6Bu Darius'un krallığı­nın ikinci yılının ilk ayı olan Nisan ayında, onun önünde bilgece sözler söyleyen Zerrubabil'di.

7Bunlar, Babil Kralı Nebukadnessar'ın Babil'e tutsak olarak sürgün et­tikten sonra geçici olarak kaldıkları yerden çıkıp

8Yeruşalim ve Yahudanın geri kalan yerlerine, kendi köyle­rine dönen Yahuda halkıdır. Bu halk Zerubbabil'le Yeşu, Nehemya, Sera­ya, Resaya, Bigvay, Mordekay, Bilşan, Mispar, Reelaya, Rehum ve Baana önderliğinde Yeruşalim'e döndüler.

9Önderleriyle sürgünden dönenle­rin sayıları şöyleydi: Paroşoğulları: 2172  Şefatyaoğulları: 472

10Arahoğulları: 756

11Yeşu ve Yoav soyundan Pahat-Moavoğulları: 2812

12Elamoğulları: 1254  Zattuoğulları: 945  Korbeoğulları: 705  Banioğulları: 648

13Bevayoğulları: 623  Azgatoğulları: 1322

14Adonikamoğulları: 667  Bigvayoğulları: 2066  Adinoğulları: 454

15Hizkiya soyundan Ateroğulları: 92  Kilan ve Azetasoğulları: 67  Azaruoğulları: 432

16Anniasoğulları: 101  Aromoğulları, Besayoğulları: 323  Yoraoğulları: 112

17Bayterusoğulları: 3005  Beytlehemliler: 123

18Netofalılar:55  Anatotlular: 158  Azmavetliler: 42

19Kiryat-Yearimliler: 25  Kefiralılar ve Beerotlular: 743

20Kadiyasanlılar ve Ammidiyanlılar: 422  Ramalılar ve Gevalılar: 621

21Mikmaslılar: 122  Beytelliler: 52  Magbişliler: 156

22Öbür Elam ve Ono kentlerinden olanlar: 725  Erihalılar: 345

23Senaalılar: 3330.

24Kâhinler: Yeşu ve Anasiv soyundan Yedayaoğulları: 972  İmmeroğulları: 1052

25Paşhuroğulları: 1247 Harimoğulları: 1017.

26Levililer: Yeşu, Kadmiel, Bannas ve Sudiasoğulları: 74.

27Tapınak ezgicileri: Asafoğulları: 128.

28Kapı nöbetçileri: Şallumoğulları, Ateroğulları, Talmonoğulları, Akkuvoğulları, Hatitaoğulları, Şovayoğulları: 139.

29Tapınak görevlileri: Sihaoğulları, Hasufaoğulları, Tabbaotoğulları, Kerosoğulları, Siahaoğulları, Padonoğulları, Levanaoğulları, Hagavaoğulları,

30Akkuvoğulları, Utayoğulları, Ketavoğulları, Hagavoğulları, Şalmayoğulları, Hananoğulları, Katuaoğulları, Gaharoğulları,

31Reayaoğulları, Resinoğulları, Nekodaoğulları, Kasevaoğulları, Gazzamoğulları, Uzzaoğulları, Paseahoğulları, Hasrahoğulları, Besayoğulları, Asnaoğulları, Meunimoğulları, Nefusimoğulları, Bakbukoğulları, Hakufaoğulları, Asuroğulları, Parakimoğulları, Baslutoğulları,

32Mehidaoğulları, Kutaoğulları, Kareaoğulları, Barkosoğulları, Siseraoğulları, Temahoğulları, Nesiahoğulları, Hatifaoğulları.

33Süleyman'ın kullarının soyu: Hassoferetoğulları, Perudaoğulları, Yalaoğulları, Lozonoğulları, Giddeloğulları, Şefatyaoğulları,

34Hattiloğulları, Pokeret-Hassevayimoğulları, Şarotioğulları, Masiahoğulları, Gasoğulları, Addusoğulları, Subasoğulları, Aferaoğulları, Barodisoğulları, Şafatoğulları, Amioğulları.

35Tüm tapınak görevlilerinin ve Sü­leyman'ın kullarının soyundan olan­lar: 372.

36Keruv, Addan ve İmmer önder­liğinde Tel-Melah ve Tel-Harşa'dan gelen,

37ancak hangi aileden oldukla­rını ve soylarının İsrail'den geldiğini kanıtlayamayanlar şunlardır: Toviyaoğulları, Delayaoğulları, Nekodaoğulları: 652.

38Kâhin kabul edilen, ama her­hangi bir kaydı bulunamayanlar: Hovayaoğulları, Hakkosoğulları, kendi adıyla anılan Barzillay'ın kızlarından Agiya'yla evli Yaddusoğulları.

39An­cak yazılı bir kayıt bulunmayınca kâ­hinlik görevi ellerinden alındı.

40Vali Nehemya onlara, Urim ve Tummim kullanan bir kâhin çıkıncaya dek en kutsal yiyeceklerden yememelerini bu­yurdu.

41Hizmetçilerin dışında, on iki ve daha büyük yaştaki İsrailliler'in top­lam sayısı 42360'tı.

42Ayrıca kadınlı erkekli 7337 hizmetçi, 245 ezgici,

43435 deve, 7036 at, 245 katır, 5525 eşek vardı.

44Bazı aile başları Yeruşalim'deki Tanrı'nın Tapınağı'na varınca, tapı­nağın bulunduğu yerde yeniden ku­rulması için ant içtiler.

45Her biri gücü oranında hazineye 1000 altın mina, 5000 gümüş mina, 100 kâhin giysisi bağışladılar.

46Kâhinler, Levililer ve halktan bazıları Yeruşalim'e ve çevresine yer­leşti. Tapınak ezgicileriyle kapı nö­betçileri ve öbür İsrail halkı da kendi kentlerine yerleşti.

47İsrailliler kendi kentlerine yer­leştikten sonra yedinci ayda, tek vü­cut halinde, tapınağın doğuya bakan ilk kapısının önündeki meydanda top­landılar.
48Sonra Yosadak oğlu Yeşu'yla kâhin kardeşleri ve Şealtiel oğ­lu Zerubbabil'le kardeşleri yerlerini alıp İsrail'in Tanrısı'nın sunağını Tanrı adamı Musa'nın yasası uyarınca

49üze­rinde yakmalık sunular sunmak üzere hazırladılar.

50Ülkedeki öteki uluslar­dan bir kısmı onlara düşman ve on­lardan daha güçlü olmalarına rağmen, sunağın kurulmasında onlara katıldı­lar. Sabah akşam, uygun zamanlarda Rab'be kurbanlarla yakmalık sunular sundular.

51Kural uyarınca Çardak Bayramı'nı kutladılar.

52Her gün su­nulması gereken günlük kurbanların yanısıra, belirli bayramlarda, Şabat günlerinde, Yeni Ay törenlerinde su­nulacak yakmalık sunularını sundular.

53Tanrı'nın Tapınağı henüz inşa edil­memiş olmasına rağmen, yedinci ayın yeni ay gününden itibaren kendisine herhangi bir adak adamış olanlar, Tanrı'ya kurbanlar sunmaya başladı­lar.

54Pers Kralı Koreş'in yazısında yer alan buyruğa uygun olarak duvar­cılara, marangozlara para, yiyecek, içe­cek verdiler.

55Sedir tomruklarını Lüb­nan'dan denize indirerek Yafa'ya ge­tirmeleri için Saydalılar'la Surlular'a da arabalar sağladılar.

56Şealtiel oğlu Zerubbabil, Yosa­dak oğlu Yeşu, Levililer, kâhinler ve sürgünden gelen herkes birlikte bir başlangıç yapıp

57Yeruşalim'deki Tan­rı'nın Tapınağı'na gelişlerinin ikinci yılının ikinci ayında, yeni ay gününde tapınağın temelini attılar.

58Yirmi ve daha yukarı yaştaki Levililer'i Rab'bin işinde çalışmak üzere görevlendirdi­ler. Levililer'den Yeşu, oğulları ve kardeşleri, Kadmiel, Yeşu Emadabunoğulları, İliadun oğlu Yodaoğulları, onların oğulları ve kardeşleri Tanrı'nın Tapınağı'nın yapımında çalışanları de­netleme işini hep birlikte yüklendiler. Böylece yapıcılar tapınağı inşa et­tiler.

59Kâhinler giysileri içinde, Le­vililer müzik aletleri ve borularla, Asafoğulları da zillerle İsrail Kralı Davut'un buyrukları uyarınca

60Rabbe hamdedip O'nu yüceltmek için sı­raya girdiler.

61O'nun sevgisi ve yü celiği sonsuza dek bütün İsrail'in üze­rinde olduğu için ezgiler okuyup Rabbe şükranlarını sundular.

62Bütün halk Tanrı'nın Tapınağı'nın temeli atıldığı için borular çalıp yüksek sesle bağır­dı, Rab'bi övdü.

63Tapınağın önceki halini bilen birçok yaşlı kâhin, Levili ve boy başları tapınağın temelinin atıldığını görünce hıçkıra hıçkıra ağ­ladılar.

64Ağlama sesleri borularla ne­şeli çığlıkları bastırmıştı.

65Kalabalık o kadar yüksek sesle boru çalıyordu ki, gürültü çok uzak­lardan bile duyuluyordu.

66Yahuda'yla Benyamin oymaklarının düşmanları gürültüyü duyunca, bu boru seslerinin ne anlama geldiğini öğrenmek istedi­ler.

67Sürgünden dönüp İsrail'in Tanrısı'nın Tapınağı'nı inşa edenlerin se­si olduğunu öğrendiler.

68Böylece Zerubbabil, Yeşu ve boy başlarına yaklaşıp,

69"Biz de sizinle inşa ede­lim. Çünkü, biz de Rab'be, tıpkı sizin gibi Tanrınız'a tapıyoruz. Bizi buraya getiren Asur Kralı Esarhaddon'un dö­neminden bu yana O'na kuban ke­siyoruz" dediler.

70Ne var ki, Zerub­babil, Yeşu ve İsrail'deki boy başları onlara, "Sizin Tanrımız Rab'bin Tapı­nağı'nın inşasında bizimle yapacak bir şeyiniz yok" dediler,

71"Çünkü, Pers Kralı Koreş'in buyruğu uyarınca İsrail'in Rab'bi için onu biz tek başımıza yapacağız."

72Ancak çevre halkı Yahudiler'e sıkı bir baskı uy­guladı, desteklerini kesti ve onların inşaata devam etmelerini engelledi.

73Entrikalar çevirerek, ayaklanmalar çıkararak, kargaşa yaratarak Kral Ko­reş'in dönemi süresince inşaatın ta­mamlanmasını engellediler. Dariusun krallığına kadar iki yıl inşaat dur­duruldu.

Apokrif-Esdras-3-Ezra-Kitabı-oku->


Apokrif Esdras-3-Ezra Kitabı oku->5-Blm-Babil Kralı Nebukadnessar'ın Babil'e tutsak olarak sürgün et­tikten sonra geçici olarak kaldıkları yerden çıkıp Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.