Sorularla islamiyet-19-> Cevap: Emr-i bi'1-ma'ruf nehy-i ani'l-münker İslâm'ın en büyük prensiplerinden ve farzların d andır. Allah Teâlâ Al-i İmran sûresinde şöyle buyurmaktadır:
Siz, hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk olun. işte böyleleri kurtuluşa erenlerdir. (Al-i Imran/104)
İyiliği emretmek, kötülüğü menetmek anlamına gelen emr-i bil-maruf, nehy-i ani'l-münker, bir milletin birlik ve bütünlüğünü muhafaza eden koruyucu bir sistemdir. Çünkü bu, mü'min bir milletin birbirlerine nasihat ederek ve birbirlerine tavsiyelerde bulunarak kuvvet ve birliğini koruyacağı anlamına gelir. Hz. Peygamber (s.a) şöyle buyurmaktadır.
Mü'minin mü'mine bağlılığı tıpkı taşları birbirine sımsıkı kenetlenmiş sağlam bir bina gibidir.
Hakka çağırmak, iyiliği emredip, kötülüğü engellemek bir müslü-manın üzerine kesin bir farzdır. Çünkü bir millet, hayra daveti terket-tiği ve birbirlerinin kötülüklerine sessiz kaldıkları zaman millet olmaktan çıkar. Bu sebeple Kur'an-ı Kerim şöyle buyurur:
Öyle bir fitneden sakının ki o, sadece zulmedenlere erişmekle kalmaz (hepinizi perişan eder.) (Enfal/25)
بسم الله الرحمان الرحيم
الحمد لله رب العالمين وحده لا شريك له و محمد رسول الله لا رسول و لا نبي بعده و الصلاة و السلام علي آله واهل بيته و اصحابه و امته اجمعين
Sitemizde yeralan çalışmalarımız;başta yüce kitabımız Kur'anı Kerim olmak üzere,temel İslami kaynakların anlaşılmasına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.Bu çalışmalarda bizlerden ilgisini,yardım ve desteğini esirgemeyen kardeşlerimizden ve cümle müslümanlardan. Allah razı olsun.
- اعوذ بالله من الشيطان الرجيم
بسم الله الرحمان الرحيم
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ أَطِيعُواْ اللّهَ وَأَطِيعُواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِي الأَمْرِ مِنكُمْ فَإِن تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللّهِ وَالرَّسُولِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ ذَلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلاً
Ya eyyuhallezine amenu ediullahe ve ediur resule ve ulil emri minküm, fe in tenaza'tum fi şey'in fe rudduhu ilallahi ver resuli in küntüm tü'minune billahi vel yevmil ahir. Zalike hayrun ve ahsenu te'vila.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.