☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

Soru: "Günahını itiraf eden kişi sanki günah işlememiş gibi olur" deniyor. Bu sözün gerçeği nedir?

Sorularla islamiyet-18->Cevap: Eğer burada günahı itiraf etmekden kasıt, ondan sakınma­mak, pişmanlık duymamak, ona bir daha dönmemek değil de, sadece onu dile getirmek, itiraf etmek ise böylesi bir itiraf hiçbir günahı sil-mez ve gidermez, onun cezasını da düşürmez. Bir çok insan günahla­rını açıktan itiraf ediyor, hatta günahlarıyla övünüyorlar. Halbuki Ra-sûlullah (s.a) şöyle buyuruyor:


Ümmetimin hepsi affedilecektir. Günahlarıyla iftihar edenler ha­riç. Günahıyla iftihar edenler, günahlarını görmeyenlere de onu anlatmış olurlar.


Ancak, günahları itiraf etmekle beraber kişi ondan ciddi bir piş­manlık duyup uzaklaşırsa, bir daha ona dönmemeye azmederse, güna­hını itaata ve Allah'a yaklaşmaya tebdil ederse, bu konuda niyetini ha­lis kılar ve Allah'tan sakınırsa işte Allah böylesi insana merhamet eder, onun tevbesini kabul eder, günahlarını siler. Çünkü Allah bağışlayan­dır, merhamet edendir. O bütün günahları bağışlar. Rasûlullah şöyle buyuruyor:


Ciddi olarak günahından tevbe eden günah işlememiş gibi olur. Bu hadis-i şerifi îbn Mâce, İbn Mesud kanalıyla rivayet etmiştir. Beyhaki ve İbn Asakir Abdullah b. Abbas'tan şöyle rivayet ediyor:


Günahına tevbe eden kişi günah işlememiş gibidir. Günahına devam edip de bağışlanmayı dileyenler, sanki rableriyle alay ediyorlar.


Kuşeyrî Risalesinde (ki aynı hadisi, İbn Nacar da Enes'ten rivayet etmektedir) şu hadisi naklediyor:


Günahtan tevbe eden günah işlememiş gibidir. Allah bir kulunu sevdimi günah ona zarar vermez.


Bu hadisi olur olmaz yerde kullanmak, özellikle hadisin son kıs­mı dikkate alındığında günahkârlara günaha karşı bir cesaret verebilir. Oysa Allah Teâlâ ancak muttaki, vefalı ve halis kullarını sever. Onlar ki, Allah'ın rahmetini dilerler, O'nun azabından korkarlar.


Bir başka hadis-i şerifte -ki, insanlar bunu yanlış anlıyor- şöyle buyuruluyor:


Eğer siz günah işleyip istiğfar etmezseniz, Allah öyle bir toplum getirir ki onlar günah işlerler ve arkasından tevbe ederler, Allah da onları bağışlar.


Bu hadis-i şerifte günaha teşvik yoktur. Bu hadis insanın noksan ve taksirli yaratıldığını, hata işlememesinin mümkün olmadığını ifade ediyor. Bununla birlikte, hemen tevbeye sarılacaklarını, Allah'ın da on­ları bağışlayacağını belirtiyor. Allah'ın şu sözünü hep beraber gözden geçirelim:


Rabbinizin bağışına ve takva sahipleri için hazırlanmış olup ge­nişliği gökler ve yer kadar olan cennete koşun!


O takva sahipleri ki, bollukta da darlıkta da Allah için harcarlar, öfkelerini yutarlar ve insanları affederler. Allah da güzel davranış­ta bulunanları sever.


Yine onlar ki, bir kötülük yaptıklarında, ya da kendilerine zul­mettiklerinde Allah'ı hatırlayıp günahlarından dolayı hemen tev-be-istiğfar ederler. Zaten günahları Allah'tan başka kim bağışla­yabilir ki?! Bir de onlar, işledikleri kötülüklerde, bile bile ısrar etmezler.

İşte onların mükafatı, rableri tarafından bağışlanma ve altlarından ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetlerdir. Böyle amel edenlerin mükafatı ne güzeldir. (Âl-i İmran/133-136) 




Bu Bölümdeki(18) Diğer Sorular için aşağıdaki menüye bakınız↷↷↷

  • Tevhid
  • Kur'an
  • Sorularla İslam-18.Bölüm
  • Sorularla İslam-Bölümler
  • ☝📖 المحمية 📖☝


☝https://www.muhammediyye.org/☝

📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖

                   Öğrencilerimize önemli hatırlatma;


اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

 بسم الله الرحمان الرحيم

 الحمد لله رب العالمين وحده لا شريك له و محمد رسول الله لا رسول و لا نبي بعده و الصلاة و السلام علي آله واهل بيته و اصحابه و امته اجمعين

Kovulmuş şeytandan,Her şeyin yaratıcısı tek rabb,tek ilah,tek gerçek egemen,rahman ve rahim olan Allaha cc sığınırız,her türlü kulluğun,ibadetin,itaatin,faydalı amellerin ve sözlerin tümü sadece ve sadece onun rızası içindir,salatü selam bütün peygamberlerin peygamberi  efendimiz,rehberimiz,önderimiz ve örneğimiz Hz Muhammed Mustafa aleyhi efzalussalati vesselama,aline,temiz ehli beytine,davası uğruna savaşan ashabına ve yolunda yürüyen ümmetine olsun.

Sitemizde yeralan çalışmalarımız;başta yüce kitabımız Kur'anı Kerim olmak üzere,temel İslami kaynakların anlaşılmasına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.Bu çalışmalarda bizlerden ilgisini,yardım ve desteğini esirgemeyen kardeşlerimizden ve cümle müslümanlardan. Allah razı olsun.

   📖☝المحمدية علي الكتاب و السنة☝📖☝Muhammediyye☝📖

                 S.Muhammed Kayaalp El-Haşimi Ks

الامام سيد محمد الهاشمي

Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız,Allah razı olsun.S.Muhammed Kayaalp (el-Haşimi) Ks-الامام سيد محمد الهاشمي -Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar...↷↷↷↷




Soru: "Günahını itiraf eden kişi sanki günah işlememiş gibi olur" deniyor. Bu sözün gerçeği nedir? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.