☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

Soru: Bazı kitaplarda "Çok olan şey-israfla çok değil, üretimleberaber az olan da az değil, günah tevbe edilirse, günah sayılmaz'1 söz­lerini okudum. Bu sözler neyi anlatıyor ve kime aittir?

Sorularla islamiyet-18-> Cevap: Bu sözleri İbn Ebi Hadid Şerhu Nehc'ûl-Belağa adlı kita­bında Hz. Ali'ye nisbet ediyor.


Onun, "İsrafla beraber çok şey çok değildir" sözünün manası şu­dur: çok mal, çok eşya, eğer sahibi onu itidal ve iktisatla kullanmazsa, günbegün azalacaktır. Çünkü israf onu yavaş yavaş tüketecektir. Halk arasında şöyle denir:


Dağ sürme olsa bile iğne onu bitirir. Hazıra dağ dayanmaz.


Allah (c.c) "İsraf etmeyin, Allah israf edenleri sevmez" buyuru­yor. Hz. Ali (r.a) burada israfçı, ahmak ve beyinsizleri uyanyor ve tu­tumlu olmayanın malının bir gün biteceğini söylüyor.


"Üretimle beraber az mal da az değil" sözüne gelince, bu da şu de­mektir: Madem ki üretim devam ediyor öyle ise bu mal küçük sayıl­maz, çünkü devamı vardır.


Rivayetlere göre Hz. Ebubekir halife seçildiği zaman şöyle demiştir:


Benim sanatım, ehlimin geçimini sağlamaktan aciz değildi. Beni şimdi müslümanlarm işi meşgul ediyor. Bundan böyle Ebubekr'in ehli bundan (yani halifelik maaşından) yiyecek. O da müslüman­larm işine bakacak.


Hirfet (üretim, sanat) kazanç demektir. Şüphesiz sanatın devamı ve çalışmak azın çoğalmasına sebep olur.


Buna şöyle bir mana da vermek mümkündür: İktisat edenin malı azalmaz. Çünkü hirfetin bir manası da işin darlığı ve nafakanın azlığı­dır. Eğer manadan bu kastedilirse, o zaman Hz. Ali insanların mahrum olmamalarını tavsiye ediyor. Bu durumda harcama yapan kişi, malı ye-nnde kullanmalıdır ki insanlar dara düşmesinler.


Tevbe ile beraber günah günah sayılmaz" sözüne gelince, insan tta. yanılma ve unutma nedeniyle günah işlese, sonra pişman olup bir daha ona dönmemeye söz verse, o zaman kişi sanki günah işlememiş gibi olur. Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyuruluyor:


Yine onlar ki, bir kötülük yaptıklarında ya da kendilerine zulmet­tiklerinde Allah'ı hatırlayıp günahlarından dolayı hemen tevbe is­tiğfar ederler. Zaten günahları Allah'tan başka kim bağışlayabilir ki! Bir de onlar, işledikleri kötülüklerde bile bile ısrar etmezler. İş­te onların mükafatı, rableri tarafından bağışlanma ve altlarında ır­maklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetlerdir. Böyle amel edenlerin mükafatı ne güzeldir! (Al-i İmran/135-136)    







Bu Bölümdeki(18) Diğer Sorular için aşağıdaki menüye bakınız↷↷↷


  • Tevhid
  • Kur'an
  • Sorularla İslam-18.Bölüm
  • Sorularla İslam-Bölümler
  • ☝📖 المحمية 📖☝


☝https://www.muhammediyye.org/☝

📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖

                   Öğrencilerimize önemli hatırlatma;


اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

 بسم الله الرحمان الرحيم

 الحمد لله رب العالمين وحده لا شريك له و محمد رسول الله لا رسول و لا نبي بعده و الصلاة و السلام علي آله واهل بيته و اصحابه و امته اجمعين

Kovulmuş şeytandan,Her şeyin yaratıcısı tek rabb,tek ilah,tek gerçek egemen,rahman ve rahim olan Allaha cc sığınırız,her türlü kulluğun,ibadetin,itaatin,faydalı amellerin ve sözlerin tümü sadece ve sadece onun rızası içindir,salatü selam bütün peygamberlerin peygamberi  efendimiz,rehberimiz,önderimiz ve örneğimiz Hz Muhammed Mustafa aleyhi efzalussalati vesselama,aline,temiz ehli beytine,davası uğruna savaşan ashabına ve yolunda yürüyen ümmetine olsun.

Sitemizde yeralan çalışmalarımız;başta yüce kitabımız Kur'anı Kerim olmak üzere,temel İslami kaynakların anlaşılmasına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.Bu çalışmalarda bizlerden ilgisini,yardım ve desteğini esirgemeyen kardeşlerimizden ve cümle müslümanlardan. Allah razı olsun.

   📖☝المحمدية علي الكتاب و السنة☝📖☝Muhammediyye☝📖

                 S.Muhammed Kayaalp El-Haşimi Ks

الامام سيد محمد الهاشمي

Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız,Allah razı olsun.S.Muhammed Kayaalp (el-Haşimi) Ks-الامام سيد محمد الهاشمي -Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar...↷↷↷↷




Soru: Bazı kitaplarda "Çok olan şey-israfla çok değil, üretimleberaber az olan da az değil, günah tevbe edilirse, günah sayılmaz'1 söz­lerini okudum. Bu sözler neyi anlatıyor ve kime aittir? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.