☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

Soru: Müslüman ilimle ibadet arasında tercih yapmak zorunda kaldığında, hangisini tercih etmelidir?

Sorularla islamiyet-18-> Cevap: İlmin, dini farzları yapmakla çeliştiğini hiçbir akl-ı selim sahibi kabul etmez. İyi niyet olduktan sonra ikisini beraber yürütmek gayet kolaydır. Yani insan hem dini vecibelerini yerine getirebilir, hem de ilmi çalışmalar yapabilir.


Rasûlullah'ın da buyurduğu gibi her müslümana ilim talep etmek farzdır, islâm ilim ve marifet dinidir. İslâm'ın ilk emrinin oku olduğu­nu aklımızdan çıkarmamalıyız. Okumak ise, ilim ve marifetin kapısı­dır. Rasûlullah'a ilk inen ayet-i kerime, ilmin iki temel kaidesini kap­samaktadır. Bunlar ise okumak ve yazmaktır. Allah (c.c) Alak suresi­nin evvelinde şöyle buyuruyor:


Yaratan rabbinin adıyla oku! O insanı bir aşılanmış yumurtadan yarattı.. Oku! İnsana bilmediklerim belleten, kalemle (yazmayı) öğreten rabbin, en büyük kerem sahibidir. (Alak/1-5)


Nitekim başka bir yerde de şöyle buyuruluyor: Rabbim, ilmimi artır de. (Taha/114)


Ancak farzları eda etmek de mühimdir. Farz ve rükünleri terket-mek bir müslüman için düşünülemez. Çünkü Rasûlullah (s.a) şöyle bu­yuruyor:


İslâm beş şey üzerinde bina edilmiştir. Allah'tan başka ilah olma­dığına ve Hz. Muhammed'in onun elçisi olduğuna şehadet etmek, namaz kılmak, zekat vermek, Ramazan orucunu tutmak, yoluna gücü yetmek şartıyla haccetmek.


Allah'ın bize farz kıldığı şeylerin kimi -namaz gibi- günlüktür, kimi -zekat gibi- mevsimliktir, kimi -oruç gibi- seneliktir, kimi de, ömürde bir defa yapılır, hac gibi. Bütün bu ibadetler ile, farz olan ilmi beraberce yerine getirmek mümkündür. Mesela günde beş defa kılman namazı ele alalım: her namaz arasında çok geniş bir vakit dilimi vardır ki o zamanlarda ilim tahsil edilebilir. Çünkü ilim genelde günün baş­langıcında olur. Sabah namazının vakti, güneşin doğmasıyla sona erer. Öğle namazına kadar insanın önünde bir hayli zaman vardır.


Ancak müslümanlar için en büyük ayıp, işlerine ve vakitlerine bir çeki düzen vermemeleridir. İlim taleb etmekle, farzları yerine getirmek arasında tercih yapmak gerekmez. Müslümanlara farz olan şey kendi­lerine çeki düzen verip her ikisini birden yapmaktır.


Ancak ibadetin edası bir ilme bağlı ise yani o ilim olmadan o iba­det sahih olmuyorsa o zaman öncelik ilmindir. Yani önce bilgi sonra ibadet gelir. Zira o ibadetin sahih olabilmesi için ilim lazımdır.   







Bu Bölümdeki(18) Diğer Sorular için aşağıdaki menüye bakınız↷↷↷

  • Tevhid
  • Kur'an
  • Sorularla İslam-18.Bölüm
  • Sorularla İslam-Bölümler
  • ☝📖 المحمية 📖☝


☝https://www.muhammediyye.org/☝

📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖

                   Öğrencilerimize önemli hatırlatma;


اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

 بسم الله الرحمان الرحيم

 الحمد لله رب العالمين وحده لا شريك له و محمد رسول الله لا رسول و لا نبي بعده و الصلاة و السلام علي آله واهل بيته و اصحابه و امته اجمعين

Kovulmuş şeytandan,Her şeyin yaratıcısı tek rabb,tek ilah,tek gerçek egemen,rahman ve rahim olan Allaha cc sığınırız,her türlü kulluğun,ibadetin,itaatin,faydalı amellerin ve sözlerin tümü sadece ve sadece onun rızası içindir,salatü selam bütün peygamberlerin peygamberi  efendimiz,rehberimiz,önderimiz ve örneğimiz Hz Muhammed Mustafa aleyhi efzalussalati vesselama,aline,temiz ehli beytine,davası uğruna savaşan ashabına ve yolunda yürüyen ümmetine olsun.

Sitemizde yeralan çalışmalarımız;başta yüce kitabımız Kur'anı Kerim olmak üzere,temel İslami kaynakların anlaşılmasına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.Bu çalışmalarda bizlerden ilgisini,yardım ve desteğini esirgemeyen kardeşlerimizden ve cümle müslümanlardan. Allah razı olsun.

   📖☝المحمدية علي الكتاب و السنة☝📖☝Muhammediyye☝📖

                 S.Muhammed Kayaalp El-Haşimi Ks

الامام سيد محمد الهاشمي

Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız,Allah razı olsun.S.Muhammed Kayaalp (el-Haşimi) Ks-الامام سيد محمد الهاشمي -Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar...↷↷↷↷




Soru: Müslüman ilimle ibadet arasında tercih yapmak zorunda kaldığında, hangisini tercih etmelidir? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.