☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

☝https://www.muhammediyye.org/
📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖

Teoriye göre;İlluminati yani uzaylı ve insan melezi ırklar,yarı vampir,yılan,ejderha vs melez soylardan oluşan topluluk,masonik, illuminatik firavun ve nemrud soylarının hipnoz,büyü,zihin kontrolü,algı yönetimi ile bireyler ve toplumları yönetmesi,hizbüşşeytan illumiatinin küresel illuminatik sistemi; siyaset,medya,sivil toplum,terör örgütleri,mafya,enerji,silah,ilaç,gıda tekeli alanlarda illuminati varlığı

Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız Allah razı olsun.

  • tab1
  • tab2
  • tab3
  • tab4
  • tab5
  • tab6
  • ☝📖 المحمية 📖☝

S.Muhammed Kayaalp (el-Haşimi) Ks

الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي

Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

Soru: Bir kadavradan, diri birisine kalb nakli yapmak caiz midir. Bu konuda dinin görüşü nedir?

Sorularla islamiyet-18->Cevap: Zararı defetmek, menfaati celbetmek İslâm şeriatının te­mel maksadıdır. Menfaati celb ve zararı def etmek, beşer nefsinin be­ka ve selameti için olursa cevaz ve mübahlık kapsamına girer.


Ölmüş birinden yaşayan insana organ nakletmek eğer fayda veriyor­sa, dinen hiç bir sakıncası yoktur. Ölü (organ sahibi) ölmeden evvel rıza göstermişse veya onun velilerinin rızası olursa, bu ameliye yapılabilir.


Bu ameliye ölüye bir saygısızlık değildir. Yeter ki ölünün veya onun velisinin izni bulunsun. Ölünün otopsi yapılması, veya tıbbî bir meseleyi araştırmak için cesed üzerinde ameliyat yapmak da buna kı­yas edilir. Çünkü zaruretler, haramları mubah kılar.


Bu bakımdan, ölmüş birinden diri olan birisine kalb nakletmede her hangi bir şer'i engel görmüyoruz.


Çağdaş fakihler ölüden diriye göz nakletmeyi caiz görmüşlerdir. Bu da ona kıyaslanır. Fetvanın özeti şöyledir: "Şüphesiz dirilerin ilaca olan ihtiyaçları zaruret mesabesindedir. Zaruret zamanında haramlar helal olur. Körlükle, kadavraya sdygıda bulunmayı karşılaştırdığımız­da, ikincisini ihlal etmenin daha ehven olduğunu görürüz. Şeriatın te­mel prensiplerindendir ki, iki zararın bulunması halinde, az zararlı olan tercih edilir. Şüphesiz ölüye zarar vermek, diriye zarar vermekten da­ha hafiftir.


Şunu da bilmek lazımdır ki, ölünün gözlerini diriye nakletmenin zaruret derecesinde olması lazımdır. Çünkü şeriatta aslen mahzurlu olan şey, zaruret miktarı kadar takdir edilir. Bu nedenle, mecbur kalan kimse, ancak hayatını devam ettirebilecek kadar İaşeden yiyebilir. Ve yine boğulmak derecesine gelen kişi için bir yudum (yani boğulmayı önleyecek kadar) içki içmek caiz olur. Ve yine doktor ancak zaruri olan yerlere bakabilir. Yani rastgele avret yerlerine bakamaz.


Hükümleri, umumi kaideler ve külli meselelere göre çıkarmak ve cüzi meseleleri onlara kıyas etmek esastır. Eğer bu konuda açık bir hüküm yoksa bu külli kaidelerden faydalanılır. İşte bundan dolayı, şeriat /eni meseleler karşısında çözüm bulmakta zorlanmıyor. Çünkü bu ko­nuda külli kaideler ve umumi, sağlam temeller vardır.


Bu açıklamalar ışığında anlıyoruz ki kalb nakline herhangi bir şer'i engel yoktur.    







Bu Bölümdeki(18) Diğer Sorular için aşağıdaki menüye bakınız↷↷↷


📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖
                   Öğrencilerimize önemli hatırlatma;

اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

 بسم الله الرحمان الرحيم

 الحمد لله رب العالمين وحده لا شريك له و محمد رسول الله لا رسول و لا نبي بعده و الصلاة و السلام علي آله واهل بيته و اصحابه و امته اجمعين

Kovulmuş şeytandan,Her şeyin yaratıcısı tek rabb,tek ilah,tek gerçek egemen,rahman ve rahim olan Allaha cc sığınırız,her türlü kulluğun,ibadetin,itaatin,faydalı amellerin ve sözlerin tümü sadece ve sadece onun rızası içindir,salatü selam bütün peygamberlerin peygamberi  efendimiz,rehberimiz,önderimiz ve örneğimiz Hz Muhammed Mustafa aleyhi efzalussalati vesselama,aline,temiz ehli beytine,davası uğruna savaşan ashabına ve yolunda yürüyen ümmetine olsun.
Sitemizde yeralan çalışmalarımız;başta yüce kitabımız Kur'anı Kerim olmak üzere,temel İslami kaynakların anlaşılmasına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.Bu çalışmalarda bizlerden ilgisini,yardım ve desteğini esirgemeyen kardeşlerimizden ve cümle müslümanlardan. Allah razı olsun.
                 S.Muhammed Kayaalp El-Haşimi Ks
الامام سيد محمد الهاشمي
Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız,Allah razı olsun.



  • Tevhid
  • Kur'an
  • Sorularla İslam-18.Bölüm
  • Sorularla İslam-Bölümler
  • ☝📖 المحمية 📖☝

S.Muhammed Kayaalp (el-Haşimi) Ks-الامام سيد محمد الهاشمي -Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar

Soru: Bir kadavradan, diri birisine kalb nakli yapmak caiz midir. Bu konuda dinin görüşü nedir? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.