☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

Soru: Ruh cesetten çıktıktan sonra geri dönüp yaşadığı yerleri zi­yaret eder mi?

Sorularla islamiyet-18-> Cevap: Ruh, insan hayatının kendisiyle kaim olduğu şeydir. Ru­hun hakikat ve cevherini açıklayacak kesin bir bilgi yoktur. Belki de lah Teâlâ insanların araştırması için ruh hakkında bilgi vermemiştir. Bunu şu ayetten anlayabiliriz:


Sana ruh hakkında soruyorlar. De ki: "Ruh, rabbimin emrindendir. Size ancak az bir bilgi verilmiştir." (îsra/85)


Burada "size ancak az bir bilgi verilmiştir" sözü onu araştırmaya bir teşviktir ki az bilgi çoğa dönüşsün. Yani siz bunu araştırın ve çok bilgi sahibi olun demektir. Bu söz Allah'ın şu sözünü hatırlatıyor:


Ve "Rabbim, benim ilmimi artır!" de. (Taha/114) Ve yine Allah'ın şu sözüne dikkat edelim:


Allah sana kitabı ve hikmeti indirmiş ve sana bilmediğini öğret­miştir Allah'ın lütfü sana gerçekten büyük olmuştur. (Nisa/113)


Ve yine Allah şöyle buyuruyor:


İnsana bilmediğini belleten O'dur. (Alak/5)


Geçmiş âlimler ruhu şöyle tarif etmişlerdir: Ruh nurani, ulvi, diri, cisimlere benzemeyen bir cisimdir. Onun varlığıyla beden hayat bulur.


Onlardan bazıları da şöyle tarif etmişlerdir: Ruh hava gibi latif bir şeydir. O suyun ağaca hayat verdiği gibi, bedene hayat verir. Ru­hun bedenden ayrılmasıyla insan ölür. Ruhun kaynağı ve yeri, ölüm­lü mü ölümsüz mü olduğu hakkında, eski ve yeni âlimler arasında ih­tilaflar olmuştur. Ancak biz dini kaynaklardan anlıyoruz ki, ölüm amnda-ruh cesetten ayrılınca, bir kuvvet olarak durur, onun hakikati­ni ancak onu yaşatan Allah bilir. Ruh şüphesiz kendi kabrini ziyaret edeni ve kendine selam vereni bilir, görür. Acı ve sevinci hisseder. Ruhun yeryüzünün bazı yerlerim gezemeyeceğine dair herhangi bir engel yoktur.   







Bu Bölümdeki(18) Diğer Sorular için aşağıdaki menüye bakınız↷↷↷
  • Tevhid
  • Kur'an
  • Sorularla İslam-18.Bölüm
  • Sorularla İslam-Bölümler
  • ☝📖 المحمية 📖☝


https://www.muhammediyye.org/

📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖

                   Öğrencilerimize önemli hatırlatma;


اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

 بسم الله الرحمان الرحيم

 الحمد لله رب العالمين وحده لا شريك له و محمد رسول الله لا رسول و لا نبي بعده و الصلاة و السلام علي آله واهل بيته و اصحابه و امته اجمعين

Kovulmuş şeytandan,Her şeyin yaratıcısı tek rabb,tek ilah,tek gerçek egemen,rahman ve rahim olan Allaha cc sığınırız,her türlü kulluğun,ibadetin,itaatin,faydalı amellerin ve sözlerin tümü sadece ve sadece onun rızası içindir,salatü selam bütün peygamberlerin peygamberi  efendimiz,rehberimiz,önderimiz ve örneğimiz Hz Muhammed Mustafa aleyhi efzalussalati vesselama,aline,temiz ehli beytine,davası uğruna savaşan ashabına ve yolunda yürüyen ümmetine olsun.

Sitemizde yeralan çalışmalarımız;başta yüce kitabımız Kur'anı Kerim olmak üzere,temel İslami kaynakların anlaşılmasına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.Bu çalışmalarda bizlerden ilgisini,yardım ve desteğini esirgemeyen kardeşlerimizden ve cümle müslümanlardan. Allah razı olsun.

   📖☝المحمدية علي الكتاب و السنة☝📖☝Muhammediyye☝📖

             S.Muhammed Kayaalp El-Haşimi Ks

الامام سيد محمد الهاشمي

Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız,Allah razı olsun.S.Muhammed Kayaalp (el-Haşimi) Ks--Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar...↷↷↷↷




Soru: Ruh cesetten çıktıktan sonra geri dönüp yaşadığı yerleri zi­yaret eder mi? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.