☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

Soru: Ahlâkî çözülme fuhşun da çoğalmasıyla bayağı yaygınlaş­tı. Bunun sebepleri ve tedavisi nasıl yapılmalıdır?

Sorularla islamiyet-19->Soru: Ahlâkî çözülme fuhşun da çoğalmasıyla bayağı yaygınlaş­tı. Bunun sebepleri ve tedavisi nasıl yapılmalıdır?







Cevap: İslâm dini, müntesiplerine giyimde, konuşmada, bakma­da, işte... kısacası her konuda iffeti emrediyor. Rasûlullah güzel sözün sadaka olduğunu, hayanın hayır getirdiğini ifade buyurarak onu iman­dan saymıştır:

Haya ancak hayır getirir. Haya imanın yarısıdır.

Yine İslâm, tabilerine bozgunculuğu ve rezaletleri teşhir etmeme­lerini, günah ve çirkinlikler konusunda fazla konuşmamalarını emret­miştir. Böylece kötülükler yayılmaz, günahlara karşı cesaret azalır. O nedenle mümkün mertebe kötülüklerin gizli kalmasını sağlamalıyız. Yüce Allah şöyle buyuruyor:

İnananlar arasında çirkin şeylerin yayılmasını arzulayan kimseler için dünyada da ahirette de çetin bir azap vardır. Allah bilir siz bil­mezsiniz. (Nur/19)

Bu ayet-i kerime, iftira (ifk) hakkında nazil olmuştur.

Müslümanlar uzun bir zaman Allah'ın kitabına ve Rasûlullah'ın sünnetine bağlı kaldılar. Sonra heva ve şehvet onları sardı, ahlâkî çö­zülme her yanı kapladı, her konuda, her alanda fısk ve fücur başgöster-di. Konuşmalar, dergi ve gazeteler, kitaplar insanların ahlâkını bozan, onları hayasızlığa sevkeden şeylerle doldu. Böylece iffetsizlik, haya­sızlık, rezillik, edepsizlik ve her türlü günah her yana yayıldı ve açık­tan açığa yapılır oldu.

Fuhşun yaygınlaşması, günahın teşhir edilmesi toplumsal ve ahlâ­kî çözülmeye davet eden iki önemli unsurdur. Bu çözülme ve günahı tedavi edebilmek için dinimizden ve tarihimizden faydalanabiliriz.

Tarihten örnek verecek olursak: Halife Ömer b. Abdulaziz (r.a) müstehcen şiirler söyleyerek bazı kadınları teşhir eden Nasib'i Dabık denen yere sürdü. Ancak tevbe edip düzelmesinden sonra sürgünden dönmesine izin verdi.

Yine Halife Ömer b. Abdulaziz şair el-Ahves'in ahlâksızca şiirler yazdığını, bu şiirlerde günaha sürükleyici unsurlar bulunduğunu' duyunca onu da Yemen denizinde bulunan Dehlek adasına sürdü.

Bazı şairler hilafet görevini üstlendiğinde Ömer b. Abdulaziz ile görüşmek istediler, kendilerini takdim ettikleri sırada, halife Ömer on­ların şiirlerindeki çirkin ve müstehcenliklere dikkat çekti. Bunun üze­rine onlar artık böyle şiirler söylemeyeceklerine dair yemin ettiler. An­cak Ömer b. Abdulaziz Cerir'e müsaade verdi, zira onun şiirlerinde çir­kin şeyler bulunmuyordu.

Birgün Cerir yardım istemek üzere gelmişti. Cerir, halifenin ya­nından çıkınca şöyle dedi: "Ben öyle bir adamın huzurundan çıkıyo­rum ki o fakirlere verir, şairleri mahrum bırakır, bununla beraber ben yine de ondan razıyım. Şahitlik ediyorum ki o iyi bir adamdır."

Bu konu Beşinci Halife Ömer b. Abdulaziz isimli kitabımda uzun­ca işlenmiştir.

Tarihimiz bize gösteriyor ki, halifeler ve müslümanlann hüküm­darları böylesi kötülükleri bertaraf etmek için kendilerini sorumlu bili­yorlardı.

Bir kısım yayıncılar açık seçikliği ve cinselliği Kur'an'la kanıtla­mak istiyor bu konuda bir kısım ilmi çevrelerden de yardım istiyorlar. Görüşlerini delillendirmek için de "Kadın kapılan iyice kapattı ve 'Haydi gel!' dedi" (Yusuf/23) ayetini öne sürüyorlar. Evet bu ayet Kur'an-ı Kerim'de vardır. Ancak bu ayet, onların iddialarını destekle­miyor, aksine iffeti, hayayı, iman ve takvayı teşvik ediyor. Ayetin ta­mamı şöyledir:

Evinde bulunduğu kadın, onun nefsinden murat almak istedi, ka­pıları iyice kapattı ve "haydi gel!" dedi. O da "Hâşa, Allah'a sığı­nırım! Zira kocanız benim velinimetimdir, bana güzel davrandı. Gerçek şu ki zalimler iflah olmaz!" dedi. (Yusuf/23)

Kur'an burada iffet ve hayanın, iman ve faziletin insanı felaha gö­türeceğini, iffetsizlik ve rezilliğin ise helaka ve hüsrana götüreceğini ifade buyurmaktadır. Kur'an ne zaman sapıklardan ve sapıklıklardan konu açarsa, onların batıl ve sapıklıklarının başlarına belâ olacağını di­le getirir.

Yukardaki ayetten sonra da Allah Teâlâ şöyle buyuruyor:

Andolsun ki, kadın ona meyletti. Eğer rabbinin burhanını görme-şeydi o da kadına meyletmişti.

İşte böylece, biz kötülük ve fuhşu ondan uzaklaştırmak için (deli­limizi gösterdik) şüphesiz o ihlaslı kullarımızdandı. (Yusuf/24)

Hz. Yusuf şeytanın vesvesesinden kurtulup Allah'a sığınmıştır. Bununla Kur'an mü'min ferdin nasıl davranması lazım geldiğini gös­termiştir.

Kur'an'ın üslûbu, insanlarınkine benzemez. Kur'an cinsel konula­ra üstü kapalı, nezih ve latif kinayelerle işaret eder:

Kadınlara dokunduğunuz zaman...

Mescitlerde ibadete çekilmiş olduğunuz zamanlarda kadınlarla yaklaşmayın! (Bakara/187)

Vaktiyle siz birbirinizle haşir-neşir oldunuz. (Nisa/21)

Kur'an'ın bu nezih tabirlerine dikkat edenler şöyle diyorlar: Kur'an mahremiyeti korumak için kadınların ismini bile dile getirmez: Nuh'un karısı, Lut'un karısı gibi kapalı bir şekilde ifade eder. Ancak Hz. İsa'nın annesi bundan müstesnadır. Hz. Meryem'in isminin açıkça zikredilmesinin sebebi ise, İsa'nın Allah'ın oğlu değil, Meryem'in oğlu olduğunun vurgulanmasıdır.

Kur'an bilir bilmez konuşanları kınayıp tehdit etmiştir:

İnsanlardan öylesi var ki, herhangi bir ilme dayanmadan Allah yo­lundan saptırmak ve onu eğlence edinmek için boş lafı satın alır. İşte onlara rüsvay edici bir azap vardır. Ona ayetlerimiz okundu­ğu zaman, sanki bunları işitmemiş, sanki kulaklarında ağırlık var­mış gibi büyüklük taslayarak yüz çevirir. Sen de ona acıklı bir azabın müjdesini ver. (Lokman/6-7)

Bir çok müfessire göre, bu ayet özellikle Nadr b. Haris'e işarette bu­lunuyor. Nadr b. Haris gittiği ülkelerden bir sürü hikaye ve kıssalar geti­riyor. İnsanları Allah'ın zikrinden, Kur'an'dan çevirmek için anlatıyordu.

Bugün biz de böyle bir bela ile karşı karşıyayız. İslâmî edebten, Kur'an'ın üslûbundan, Rasûlullah'ın sünnetinden, sarf-ı nazar etmiş, müptezel kitaplara, dergilere, tiyatro ve filimlere kapılmışız. Gençlerin elinde değersiz müstehcen dergileri görüyoruz. Şüphesiz bu Allah'ın dininden, kitabından ve Rasûlullah'ın sünnetinden uzaklaşmak, Arab kültür ve terbiyesinden yüz çevirmektir. Halbuki toplum olarak İslâm ve Arab kültürünü ayakta tutmamız gerekmektedir.

Arab kültürü Emevi ve Abbasiler döneminde canlı olup kahra­manlık ve hamasetle dolu idi. En zayıf dönemlerinde bile kültürümüz şecaat, fedakarlık, cesaret örnekleri ile dolu olup bugünkü çözülmeler­den salim bulunuyordu.

Gençlerimiz, şehvete ve cinsi konulara muhtaç değillerdir ki bu konuların bütün kapıları gençlerimizin önüne açılmıştır. Gençlerimiz dini konulara, ruhî sükuna, fedakârlık ve kahramanlığa, yüksek ahlak ve hoşgörüye muhtaçtırlar.

Müstehcen resimlerin, çeşitli rezaletlerin toplumda yayılması için çalışanlar, gençliğe ve vatana ihanet içinde bulunmaktadırlar. Bu kişi­ler, Allah'tan korkup bu iğrenç işten vazgeçmelidir. Aileler de uyanıp çocuklarına sahip çıkmalıdırlar.

Bu rezaletler, temenni ile, toplantı düzenlemekle, makale yazmak­la sona ermez. Bu meseleye devletin el atması, bu rezaletlerin toplum­da yayılmasına gayret edenleri cezalandırması gerekir.

Zira "Allah sultanla düzelttiğini, Kur'an'la düzeltmez" denmiştir. 




Bu Bölümdeki Diğer Sorular için aşağıdaki menüye bakınız↷↷↷
📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖
                   Öğrencilerimize önemli hatırlatma;

اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

 بسم الله الرحمان الرحيم

 الحمد لله رب العالمين وحده لا شريك له و محمد رسول الله لا رسول و لا نبي بعده و الصلاة و السلام علي آله واهل بيته و اصحابه و امته اجمعين

Kovulmuş şeytandan,Her şeyin yaratıcısı tek rabb,tek ilah,tek gerçek egemen,rahman ve rahim olan Allaha sığınırız,kulluğun,ibadetin,itaatin,faydalı amellerin ve sözlerin tümü sadece ve sadece onun rızası içindir,salatü selam bütün peygamberlerin peygamberi  efendimiz,rehberimiz,önderimiz ve örneğimiz Hz Muhammed Mustafa aleyhi efzalussalati vesselama,aline,temiz ehli beytine,davası uğruna savaşan ashabına ve yolunda yürüyen ümmetine olsun.
Sitemizde yeralan çalışmalarımız;başta yüce kitabımız Kur'anı Kerim olmak üzere,temel İslami kaynakların anlaşılmasına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.Bu çalışmalarda bizlerden ilgisini,yardım ve desteğini esirgemeyen kardeşlerimizden ve cümle müslümanlardan. Allah razı olsun.
                 S.Muhammed Kayaalp El-Haşimi Ks
الامام سيد محمد الهاشمي
Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız,Allah razı olsun.


  • اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

     بسم الله الرحمان الرحيم

  • يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ أَطِيعُواْ اللّهَ وَأَطِيعُواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِي الأَمْرِ مِنكُمْ فَإِن تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللّهِ وَالرَّسُولِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ ذَلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلاً

    Ya eyyuhallezine amenu ediullahe ve ediur resule ve ulil emri minküm, fe in tenaza'tum fi şey'in fe rudduhu ilallahi ver resuli in küntüm tü'minune billahi vel yevmil ahir. Zalike hayrun ve ahsenu te'vila.

  • Nisa﴾59﴿
     Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, peygambere itaat edin, sizden olan ülü’l-emre de. Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz -Allah’a ve âhirete gerçekten inanıyorsanız- onu, Allah’a ve peygambere götürün. Bu, elde edilecek sonuç bakımından hem hayırlıdır hem de en güzelidir.


  • Tevhid
  • Kur'an
  • Sorularla İslam-19.Bölüm
  • Sorularla İslam-Bölümler
  • ☝📖 المحمية 📖☝

S.Muhammed Kayaalp (el-Haşimi) Ks-الامام سيد محمد الهاشمي -Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar

Soru: Ahlâkî çözülme fuhşun da çoğalmasıyla bayağı yaygınlaş­tı. Bunun sebepleri ve tedavisi nasıl yapılmalıdır? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.