☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

Soru: Uğursuzluk nedeniyle çok yorgun düşüp acı çeken, rüya­sında kötü manzaralar ve elem verici şeyler gören kimse hakkında di­nin görüşü nedir? İnsan böyle bir durumdan nasıl kurtulabilir?

Sorularla islamiyet-18->Cevap: Basiretli ve kültürlü bir adamın uğursuzluğa uğraması dü­şünülemez, çünkü o herşeyin tabii bir seyri olduğuna inanır. Hayır yo­lu insanı iyiliğe, şer yolu ise kötülüğe götürür. Kişiye, elinin kazandı­ğı neyse o verilir.


İnsana çalışmasından başkası yoktur.


Hayır ve şer, fayda ve zarar Allah'ın elindedir. Bunlar kuşların, kargalann ve taşların elinde değildir. Çünkü bunlar acizdirler, hiçbir şeye kadir değildirler. Kültürlü insanın bunları bir tarafa atması gere­kir. Cahil kişiler su-i zannından, emelde olan ısrarlarından, korkuların­dan ve buna benzer şeylerden dolayı bunlara inanıyor. Onlar öyle şey­ler söylüyorlar ki, hiç bir surette âlim ve ilmiyle amel eden ve Allah'ın hiçbir amel edenin amelim zayi etmediğini bilen kişiye bunlara inan­mak yaraşmaz. Çünkü Allah şöyle buyuruyor:


Kim iyilik yaparsa kendi lehine, kim de kötülük yaparsa kendi aleyhinedir. Senin rabbin kullarına zulmedici değildir.


Uğursuzluk inancı Arablar arasında çok yaygındı. İslâm bu bâtıl inanca karşı çıkarak onu kaale almamamız, onun sebeplerinden siir'at-le uzaklaşmamız gerektiğini bildirdi.


Hz. Peygamber kötü bir şeyle karşılaşıldığında dua edilmesini tavsiye etmiştir. Bir defasında Rasûlullah'ın yanında uğursuzluktan ba­his açıldı, o şöyle buyurdu:


Uğursuzluktan bir şey gördüğün zaman şöyle dua et: Allahım! İyi­liği veren ancak sensin. Kötülüğü savan da ancak sensin. Havi ve kuvvet seninledir.


Ka'b (r.a) şöyle söylerdi:


Allahım! Uğursuzluk da hayır da ancak seninledir. Senden başka rab yoktur. Havi ve kuvvet seninledir.


Allah'a yemin ederim ki bu tevekkülün başıdır. Kulun cennetteki hazinesidir. Kul bunu söylediği zaman artık ona hiç bir şey olmaz.


Mühim olan kulun yalnızca Allah'ın dilediğinin olduğunu ve ola­cağını bilmesidir. Böylelikle zihninden kötü şeyleri atmasıdır.-İnsan böyle yapmalı ki nefsi kötü ve batıl düşüncelere mahal olmasın.


Rüyalar hakkında Rasûlullah şöyle buyurmuştur:


İyi rüya Allah'tandır. Kötü rüya şeytandandır. Kim kendisini tik­sindirecek bir rüya görürse, soluna tükürsün, şeytandan Allah'a sı­ğınsın. Böylece o rüya ona zarar vermez. Bu rüyasını kimseye an­latmasın. Eğer güzel bir rüya görürse onu başkasına da müjdele­sin. Onu ancak sevdiklerine anlatsın.


Kötü rüya gören kimsenin sol tarafına tükürmesi, şeytandan Al­lah'a sığınması, rüyasını kimseye anlatmaması, yanını değiştirmesi ve namaz kılması kötü düşünceleri kalbinden atmasını sağlar. Allah'ın sağlam ipine bağlanmak ve evhamlara kulak asmamak gerekir.   




Bu Bölümdeki(18) Diğer Sorular için aşağıdaki menüye bakınız↷↷↷


📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖
                   Öğrencilerimize önemli hatırlatma;

اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

 بسم الله الرحمان الرحيم

 الحمد لله رب العالمين وحده لا شريك له و محمد رسول الله لا رسول و لا نبي بعده و الصلاة و السلام علي آله واهل بيته و اصحابه و امته اجمعين

Kovulmuş şeytandan,Her şeyin yaratıcısı tek rabb,tek ilah,tek gerçek egemen,rahman ve rahim olan Allaha cc sığınırız,her türlü kulluğun,ibadetin,itaatin,faydalı amellerin ve sözlerin tümü sadece ve sadece onun rızası içindir,salatü selam bütün peygamberlerin peygamberi  efendimiz,rehberimiz,önderimiz ve örneğimiz Hz Muhammed Mustafa aleyhi efzalussalati vesselama,aline,temiz ehli beytine,davası uğruna savaşan ashabına ve yolunda yürüyen ümmetine olsun.
Sitemizde yeralan çalışmalarımız;başta yüce kitabımız Kur'anı Kerim olmak üzere,temel İslami kaynakların anlaşılmasına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.Bu çalışmalarda bizlerden ilgisini,yardım ve desteğini esirgemeyen kardeşlerimizden ve cümle müslümanlardan. Allah razı olsun.
                 S.Muhammed Kayaalp El-Haşimi Ks
الامام سيد محمد الهاشمي
Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız,Allah razı olsun.



  • Tevhid
  • Kur'an
  • Sorularla İslam-18.Bölüm
  • Sorularla İslam-Bölümler
  • ☝📖 المحمية 📖☝

S.Muhammed Kayaalp (el-Haşimi) Ks-الامام سيد محمد الهاشمي -Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar

Soru: Uğursuzluk nedeniyle çok yorgun düşüp acı çeken, rüya­sında kötü manzaralar ve elem verici şeyler gören kimse hakkında di­nin görüşü nedir? İnsan böyle bir durumdan nasıl kurtulabilir? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.