☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

SORU: Kur'an-ı Kerim'de kalp ne demektir? Kalbin bölümlerin­den herhangi birinde iman bulunur mu?

Sorularla islamiyet-11->CEVAP: Arab lisanında kalp, yürek diye bilinen organa verilen isimdir. Bu organ insanın göğüs bölgesinde bulunur. Sözlükte her şe­yin aslına ve Özüne de kalp denildiği gibi akla da kalp denilir. Kur'an-ı Kerim kalp kelimesini pek çok âyette zikretmiştir. Kur'an'da bu keli­me genellikle ruh, ilim, akıl ve daha başka anlamlarda kullanılmıştır.


Şu âyet-i kerimede kalp kelimesi ruh anlamında kullanılmıştır:


Yürekler ağızlara gelmişti; Allah hakkında çeşitli zanlarda bulu­nuyordunuz. (Ahzap/10)


Buradaki yürekler (kalpler) kelimesi ruhlar anlamındadır. Şu ayet-i kerimedeki kalp kelimesi ilim ve anlayış anlamına gelir:


Doğrusu bunda kalbi olana (anlayış sahibine) veya hazır bulunup kulak verene ders vardır. (Kâf/37)


Şu ayetlerde de aynı anlama gelir:


Kalplerine -Kur'an'ı anlamalarına engel olacak- örtüler koyduk. (îsra/46)


Kalpleri kapanmıştır, bu yüzden anlamazlar. (Tevbe/82)


Kur'an-ı Kerim, kalp kelimesini şu ayeti kerimede de şecaat/cesa­ret anlamında kulanmıştır:


Allah bunu ancak bir müjde olması ve kalplerinizin yatışması için yapmıştı. (Enfal/10)


Yani sizi cesaretlendirmek ve korkunuzu gidermek için demektir. Şu ayet-i kerimede de bunun zıddı bir anlamda kullanılmıştır:


Allah onların kalplerine korku salmıştı. (Ahzap/26)


Aşırı korkak ve ödlek kimseler, kalpsiz olmakla nitelendirilirler. Bu nitelendirme hakikat anlamında değil mecaz anlamındadır.


Kur'an-ı Kerim'de kalp kelimesi bazen de iffet anlamında kullanı­lır. Meselâ Hz. Peygamber'in hanımlarından söz eden ayet-i kerimede şöyle buyurulur:


Peygamber'in eşlerinden bir şey isteyeceğinizde onu perde arka­sından isteyin. Bu sayede sizin kalpleriniz de, onların kalpleri de daha temiz kalır. (Ahzap/53)


Yüce Kur'an bu kelimeyi kullanırken genellikle insanın göğüs bölgesindeki uzvu kasdetmiştir. Ancak bununla kalp sahibinin yani in­sanın muhtelif sıfatları kastedilmiştir. Belki de bu sıfatlar insanın bir organı olması hasebiyle kalbe nisbet edilmiştir.


Bu sebeple iman, kalbin muayyen bir bölgesinde mevcut hissedi-lebilir bir şeydir veya hakiki kalp organının her tarafını kaplayan mad­di bir varlıktır, dememiz kolay değildir. Her ilim sahibinin üstünde da­ha iyi bilen birisi vardır.

Bu Bölümdeki(11) Diğer Sorular için aşağıdaki menüye bakınız↷↷↷
  • Tevhid
  • Kur'an
  • Sorularla İslam-11.Bölüm
  • Sorularla İslam-Bölümler
  • ☝📖 المحمية 📖☝


https://www.muhammediyye.org/

📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖

                   Öğrencilerimize önemli hatırlatma;


اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

 بسم الله الرحمان الرحيم

 الحمد لله رب العالمين وحده لا شريك له و محمد رسول الله لا رسول و لا نبي بعده و الصلاة و السلام علي آله واهل بيته و اصحابه و امته اجمعين

Kovulmuş şeytandan,Her şeyin yaratıcısı tek rabb,tek ilah,tek gerçek egemen,rahman ve rahim olan Allaha cc sığınırız,her türlü kulluğun,ibadetin,itaatin,faydalı amellerin ve sözlerin tümü sadece ve sadece onun rızası içindir,salatü selam bütün peygamberlerin peygamberi  efendimiz,rehberimiz,önderimiz ve örneğimiz Hz Muhammed Mustafa aleyhi efzalussalati vesselama,aline,temiz ehli beytine,davası uğruna savaşan ashabına ve yolunda yürüyen ümmetine olsun.

Sitemizde yeralan çalışmalarımız;başta yüce kitabımız Kur'anı Kerim olmak üzere,temel İslami kaynakların anlaşılmasına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.Bu çalışmalarda bizlerden ilgisini,yardım ve desteğini esirgemeyen kardeşlerimizden ve cümle müslümanlardan. Allah razı olsun.

   📖☝المحمدية علي الكتاب و السنة☝📖☝Muhammediyye☝📖

             S.Muhammed Kayaalp El-Haşimi Ks

الامام سيد محمد الهاشمي

Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız,Allah razı olsun.S.Muhammed Kayaalp (el-Haşimi) Ks--Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar...↷↷↷↷




SORU: Kur'an-ı Kerim'de kalp ne demektir? Kalbin bölümlerin­den herhangi birinde iman bulunur mu? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.