☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

SORU: Allah Teâlâ buyuruyor ki: Onlara karşı gücünüz yettiği kadar kuvvet hazırlayın. Bu emre muhatap olanların durumunu da beyan ederek içinde bu kelimelerin geçtiği âyet-i kerimeyi tefsir eder misiniz?

Sorularla islamiyet-11->CEVAP: Enfâl sûresinde geçen bu âyet-i kerime şudur:


(Ey mü'minler!) Onlara karşı gücünüz yettiği kadar kuvvet ve sa­vaş atları hazırlayın. Bununla Allah'ın düşmanlarını, kendi düş­manlarınızı, sizin bilmeyip de Allah'ın bildiği başka kimseleri yıl­dırıp korkutursunuz. Allah yolunda ne harcarsınız size eksiksiz ödenir, siz asla haksızlığa uğratılmazsınız. (Enfal/60)


Ayette geçen i'dad kelimesi Arabça'da gelecek için bir şey hazır­lamak anlamına gelir. Ribatu'l-hayl tabiri ise savaş için at besleyip ha­zırlamaktır. Murabetatü'l-Ceyş, cephelerde, hudut boylarında ve tehli­keli bölgelerde silahlı kuvvetlerin konuşlandırılması demektir. Allah Teâlâ mü'min kullarına, düşmanlarına karşı kendilerini savunmak, va­tanlarını ve imanlarını korumak için sürekli bir hazırlık içerisinde ol­malarını emretmiştir. Bu konuda güçleri dahilindeki mümkün olan her türlü sebebi yerine getirmeleri, maddî, manevî, psikolojik veya ilmî hiçbir kuvvet çeşidini ihmal etmemeleri, bu konuda bütün güç ve gay­retlerini sarfetmeleri gerekir. Bunun içindir ki Allah Teâlâ "Onlara karşı gücünüzün yettiği kadar kuvvet hazırlayın" buyurmuştur. Kuvvet ke­limesi ister daha önce bilinen, isterse daha sonra bilinecek cinsten ol­sun güç yetirilebilen her türlü kuvveti kapsar.


Âyet-i kerime müminlerin cephelerde ve hücum bölgelerinde at bulundurmalarını da emretmektedir. Âyette buna işaret eden söz riba-tu'l-hayl ifadesidir. Atlar, âyet-i kerimenin nazil olduğu dönemin sa­vaşlarında en süratli nakil vasıtaları idi. Düşmanı kontrol altına alma ve engelleme gayesini gerçekleştirecek olan günümüzdeki her türlü bi­nek aracı buna kıyas edilebilir. Biz, düşmanlarımızın bize karşı kullan­dıkları silahların aynısını veya daha kuvvetlisini hazırlamakla şer'an sorumluyuz.


Rasûlullah (s.a) bir hadis-i şerifte "kuvvet" kelimesini atmak an­lamına gelen ramy sözcüğüyle tefsir ettiğine göre, kuvvet düşmana atı­lan eski ve yeni her türlü âleti kapsar. Savunma veya saldırı maksadıy-le kullanılan her türlü silahta bir atılma/fırlatılma özelliğinin bulundu­ğunu görüyoruz. Çünkü atmanın temelinde bir itme vardır. Bir silahtan beklenen şey, bir hareket, itme ve intikal ile gerçekleşir.


Allah Teâlâ düşmana karşı yapılacak bu hazırlığın çeşitlerinden şöyle söz ediyor:


Bununla Allah'ın düşmanlarını ve kendi düşmanlarınızı korkutur­sunuz.


Yani bu hazırlıkla Allah'ın düşmanlarını ve size saldıran, vatanını­zı işgal eden, haklarınızı gasbeden veya yolunuzu kesen düşmanlarını­zı korkutursunuz.


Ayet-i kerime görünen düşmanları zikrettikten sonra görünmeyen diğer düşmanlara da işaret edip şöyle diyor:


Sizin bilmeyip de Allah'ın bildiği başka kimseleri de korkutursu­nuz.


Yani öyle düşmanlar da vardır ki siz onların kim olduklarını ve na­sıl bir düşmanlık beslediklerini bilemezsiniz, fakat Allah onları bilir. Çünkü Allah her şeyi bilendir. O halde sizin her türlü ihtimale karşı hazırlıklı, uyanık ve dikkatli olmanız gerekir. Şüphesiz bu birlik ve bera­berliği, yardımlaşmayı ve Allah yolunda infakı da gerektirir. Bunun içindir ki âyet-i kerimede daha sonra şöyle denilmektedir:


Allah yolunda ne harcarsanız size eksiksiz ödenir, siz asla haksız­lığa uğratılmazsınız.


Âyetin bu bölümünde korunması gerekli kutsal değerlerin savunul­ması ve hazırlık yapılması için infak etmeye/bağışta bulunmaya kuvvet­li bir teşvik vardır. Allah Teâlâ bu infakın kârlı bir ticaret olacağını va-adediyor. Allah bunun karşılığını sevap olarak fazlasıyla verecektir.

Bu Bölümdeki(11) Diğer Sorular için aşağıdaki menüye bakınız↷↷↷
  • Tevhid
  • Kur'an
  • Sorularla İslam-11.Bölüm
  • Sorularla İslam-Bölümler
  • ☝📖 المحمية 📖☝


https://www.muhammediyye.org/

📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖

                   Öğrencilerimize önemli hatırlatma;


اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

 بسم الله الرحمان الرحيم

 الحمد لله رب العالمين وحده لا شريك له و محمد رسول الله لا رسول و لا نبي بعده و الصلاة و السلام علي آله واهل بيته و اصحابه و امته اجمعين

Kovulmuş şeytandan,Her şeyin yaratıcısı tek rabb,tek ilah,tek gerçek egemen,rahman ve rahim olan Allaha cc sığınırız,her türlü kulluğun,ibadetin,itaatin,faydalı amellerin ve sözlerin tümü sadece ve sadece onun rızası içindir,salatü selam bütün peygamberlerin peygamberi  efendimiz,rehberimiz,önderimiz ve örneğimiz Hz Muhammed Mustafa aleyhi efzalussalati vesselama,aline,temiz ehli beytine,davası uğruna savaşan ashabına ve yolunda yürüyen ümmetine olsun.

Sitemizde yeralan çalışmalarımız;başta yüce kitabımız Kur'anı Kerim olmak üzere,temel İslami kaynakların anlaşılmasına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.Bu çalışmalarda bizlerden ilgisini,yardım ve desteğini esirgemeyen kardeşlerimizden ve cümle müslümanlardan. Allah razı olsun.

   📖☝المحمدية علي الكتاب و السنة☝📖☝Muhammediyye☝📖

             S.Muhammed Kayaalp El-Haşimi Ks

الامام سيد محمد الهاشمي

Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız,Allah razı olsun.S.Muhammed Kayaalp (el-Haşimi) Ks--Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar...↷↷↷↷




SORU: Allah Teâlâ buyuruyor ki: Onlara karşı gücünüz yettiği kadar kuvvet hazırlayın. Bu emre muhatap olanların durumunu da beyan ederek içinde bu kelimelerin geçtiği âyet-i kerimeyi tefsir eder misiniz? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.