☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

☝https://www.muhammediyye.org/
📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖

Teoriye göre;İlluminati yani uzaylı ve insan melezi ırklar,yarı vampir,yılan,ejderha vs melez soylardan oluşan topluluk,masonik, illuminatik firavun ve nemrud soylarının hipnoz,büyü,zihin kontrolü,algı yönetimi ile bireyler ve toplumları yönetmesi,hizbüşşeytan illumiatinin küresel illuminatik sistemi; siyaset,medya,sivil toplum,terör örgütleri,mafya,enerji,silah,ilaç,gıda tekeli alanlarda illuminati varlığı

Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız Allah razı olsun.

  • tab1
  • tab2
  • tab3
  • tab4
  • tab5
  • tab6
  • ☝📖 المحمية 📖☝

S.Muhammed Kayaalp (el-Haşimi) Ks

الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي

Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

SORU: Şu âyet-i kerimeyi nasıl anlayacağız? Allah kendisine karşı gelmekten sakınan kimseye bir çıkış yolu sağlar ve ona beklemediği yerden nzık verir. Allah'a tevekkül eden kimseye O yeter. Allah emrini yerine getirendir. Bu âyetle, pek çok örneğini gördüğümüz takva sahibi fakirlerin ve Allah'a tevekkül ettiği halde hayatın sıkıntılarından kurtulamayanların durumunu nasıl uzlaştıracağız?

Sorularla islamiyet-13->CEVAP: Müfessir İbn Ebi Bekir ibn Abdilkadir er-Râzi Talak sûresi­nin yukarıdaki âyetiyle ilgili bu sorunun cevabını vermeye çalışmıştır.


İbn Ebi Bekir er-Razi şöyle demektedir: Allah Teâlâ kendisine karşı gelmekten sakınan kimseyi dünya ve ahiretin endişelerinden kur­tarır. Hz. Peygamber'in (s.a) şöyle dediği rivayet edilmiştir:


Allah hem dünya şüphelerinden, hem ölümün acılarından, hem de kıyamet gününün şiddetinden bir çıkış yolu yaratır.


İbn Abbas şöyle demiştir:


Dünya ve ahiretin her türlü sıkıntısından onu kurtarır.


Doğru olan, bu âyetin genel bir anlam taşıdığıdır. Allah Teâlâ tak­va sahibi olan herkes için, takva sahibi olmayanları sıkıntıya sokan her şeyden bir çıkış yolu yaratır. Bu sebeple Hz. Peygamber (s.a) şöyle bu­yurmuştur:


Ben öyle bir âyet biliyorum ki insanlar sadece onunla amel etsey­di bu bile kendilerine yeterli olurdu.


Sonra tekrar tekrar şu ayeti okudu:


Allah kendisine karşı gelmekten sakınan kimseye bir çıkış yolu yaratır.


Takva sahiplerinin azıklarının daraltılması ve geçim sıkıntısı çek­meleri meselesine gelince, bu sıkıntı ve darlıkla birlikte yine de onlara hiç hesap etmedikleri ve ummadıkları yerlerden rızık gelir. Rızkın azaltılması da onlar için bir lütuf ve rahmettir. Çünkü böylece onların ahiretteki nasipleri artar, hesapları hafifler, Allah ile meşguliyetlerini engelleyen şeyler azalır, bolluk ve rahatlık onları yaradılış gayeleri olan ibadet ve itaatten alıkoymaz. Bu sebeple, peygamberler, veliler ve sıddıklar fakirliği zenginliğe tercih etmişlerdir.


"Kim Allah'a tevekkül ederse Allah ona yeter" ayetine gelince bunun anlamı da şöyledir: Yani, kim başına gelen musibetler konu­sunda Allah'a güvenirse, kendisini kederlendiren şeylerin şerrine kar­şı Allah ona yeter. Allah'a hakkıyle tevekkül eden bir kimsenin kay­gılarını gidermeye Allah'ın kâfi gelmemesi imkansızdır. Bununla be­raber bazen sıkıntı çekebilir, üzülebilir ve ihtiyacının yavaş giderildi­ği kanaatine varabilir ve bu kanaatini diliyle de ifade edebilir. İşte o zaman tevekkülü bozulmuş olur. Ayet-i kerimenin şu bölümü buna işaret etmektedir:


Allah, emrini yerine getirendir.


Yani Allah, hükmünü uygulayandır. O, arzusuna ulaşır, iradesini gerçekleştirir ve talep edileni yerine getirmekten aciz değildir. Allah şu sözüyle de buna işaret etmektedir:


Allah herşey için bir ölçü koymuştur.


Yani Allah, fakirlik ve zenginlik, hastalık ve sağlık, sıkıntı ve ra­hatlık ve benzen herşey için bir müddet ve varacağı bir sınır koymuş­tur. Bu müddet ve sınırdan ileriye ve geriye gitmez.


İbn Kesir ise "Allah kendisine karşı gelmekten sakınan kimseye bir çıkış yolu sağlar ve ona beklemediği yerden rızık verir" âyetini şu şekilde tefsir etmiştir:


Yani kim Allah'ın emrettiği şeyleri yapar, yasakladığı şeyleri ter-kederse Allah onun için bir çıkış yolu sağlar ve ona beklemediği yerden rızık verir.


Ebû Zer'den (r.a) rivayet edildiğine göre Rasûlullah (s.a) bu âyet-i kerimeyi sonuna kadar okur sonra şöyle derdi:


Ey Ebâ Zer! İnsanların tamamı bu âyet-i kerimeyi tutsalardı onla­ra yeterli olurdu.


Ebu Zer diyor ki: Rasûlullah (s.a) bu âyeti okumaya başladı ve o kadar çok tekrarladı ki sonunda beni uyku bastı. Sonra şöyle dedi:


Ey Ebu Zer! Medine'den çıkarılmış olsan en yaparsın?


Bolluk ve sükûnetin olduğu yere giderim ve Mekke güvercinle­rinden bir güvercin olurum.


Mekke'den çıkartüırsan ne yaparsın?


Bolluk ve sükûnetin olduğu yere, Şam'a ve Kudüs'e giderim.


Şam'dan çıkartılırsan ne yaparsın?


Seni hak ile gönderene yemin olsun ki işte o takdirde kılıcımı omuzuma alırım. (Yani çarpışmaktan başka çarem kalmaz).


Bundan daha hayırlı yapacak bir şey yok mu?


Bundan daha hayırlısı var mı?


Habeşli bir köle de olsa onu dinler ve itaat edersin. İbn Abbas'ın şöyle dediği rivayet edilmiştir:


Kim çok istiğfar ederse Allah onun her bir sıkıntısına ferahlık ve­rir, her bir darlığında bir çıkış yolu gösterir ve ona beklemediği, bilmediği yerden rızık verir.


Mesruk şöyle der:


Allah kendisinden hakkıyla sakının kimseye bir çıkış yolu sağlar. O kimse, Allah'ın rızkı dilerse engelleyeceğini, dilerse beklemedi­ği ve ummadığı yerden kendisine rızık vereceğini bilir.


Mâlik el-Eşcâi, Rasûlullah'a (s.a) geldi ve ona: "Oğlum Avf esir düştü" dedi. Hz. Peygamer (s.a) ona dedi ki: "Oğluna haber gönder ve Rasûlullah senin çokça "La havle vela kuvvete illa billah" demeni em­retti, de!" Düşmanları onu biryay kirişine bağlamışlardı. Bu bağ çözül­dü ve Avf (kurtulup) dışarı çıktı. Bir de ne görsün; kendisini esir eden­lerin devesiyle karşı karşıya bulunuyor. Hemen ona bindi ve yola ko­yuldu. Yolda yine onlara ait (başıboş) bir deve sürüsüyle karşılaştı. On­lara seslendi ve bunun üzerine hepsi onun peşine takıldı. Onun kapıdan seslendiğini duymaları anne ve babası için tam bir sürpriz oldu. Baba­sı "Aaa! Vallahi bu Avf!" dedi. Karısı buna inanamadı ve hizmetçiyle birlikte kapıya koştu. Avf arkasına bakınca bir de ne görsün develerin hepsi avluya dolmuşlar. Kendi durumunu ve develerin durumunu ba­basına anlattı, babası ona dedi ki: "Ben Rasûlullah'a gidip develerin durumunu soruncaya kadar bekle!" Mâlik el-Eşcâi Rasûlulah'a (s.a) geldi ve ona oğlu Avf ve develerle ilgili hadiseyi anlattı. Rasûlullah (s.a). ona dedi ki: "O develeri nasıl istersen öyle yap, kendi malın gibi kullan!" Bunun üzerine şu âyet indi:


Allah kendisine karşı gelmekten sakınan kimseye bir çıkış yolu sağlar ve ona beklemediği yerden rızık verir.


İmran ibn Husayn'den rivayet edildiğine göre Rasûlullah (s.a) şöyle buyurdu:


Kim Allah'a yönelirse Allah onun her tür sıkıntısını gidermeye ka­fidir ve onun rızkını beklemediği yerden verir. Kim dünyaya yö­nelirse Allah da onu dünyaya havale eder.


Abdullah ibn Abbas bir gün Rasûlullah'ın (s.a) terkisine biner. Hz. Peygamber (s.a) ona der ki: "Evlat, sana bir kaç söz belleteyim: Allah'ı (yani emir ve nehyini) gözet ki, Allah da seni gözetsin. Allah'ı gözet ki O'nu karşında bulasın.. (Bir şey) istediğin vakit Allah'tan iste. Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile. Şunu bil ki, bütün herkes el birliğiyle sa­na bir menfaat temin etmek isteseler, Allah'ın sana yazdığından fazla bir şey veremezler. Yine bütün herkes sana bir zarar vermek isteseler, Allah'ın sana takdir ettiği zarardan fazlasını yapamazlar. Kalemlerin (işi bitmiş ve) kaldırılmış, sahifeler de (üzerlerindeki yazılar tamam olup) kurumuştur".

Bu Bölümdeki(13) Diğer Sorular için aşağıdaki menüye bakınız↷↷↷
  • Tevhid
  • Kur'an
  • Sorularla İslam-13.Bölüm
  • Sorularla İslam-Bölümler
  • ☝📖 المحمية 📖☝


https://www.muhammediyye.org/

📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖

                   Öğrencilerimize önemli hatırlatma;


اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

 بسم الله الرحمان الرحيم

 الحمد لله رب العالمين وحده لا شريك له و محمد رسول الله لا رسول و لا نبي بعده و الصلاة و السلام علي آله واهل بيته و اصحابه و امته اجمعين

Kovulmuş şeytandan,Her şeyin yaratıcısı tek rabb,tek ilah,tek gerçek egemen,rahman ve rahim olan Allaha cc sığınırız,her türlü kulluğun,ibadetin,itaatin,faydalı amellerin ve sözlerin tümü sadece ve sadece onun rızası içindir,salatü selam bütün peygamberlerin peygamberi  efendimiz,rehberimiz,önderimiz ve örneğimiz Hz Muhammed Mustafa aleyhi efzalussalati vesselama,aline,temiz ehli beytine,davası uğruna savaşan ashabına ve yolunda yürüyen ümmetine olsun.

Sitemizde yeralan çalışmalarımız;başta yüce kitabımız Kur'anı Kerim olmak üzere,temel İslami kaynakların anlaşılmasına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.Bu çalışmalarda bizlerden ilgisini,yardım ve desteğini esirgemeyen kardeşlerimizden ve cümle müslümanlardan. Allah razı olsun.

   📖☝المحمدية علي الكتاب و السنة☝📖☝Muhammediyye☝📖

             S.Muhammed Kayaalp El-Haşimi Ks

الامام سيد محمد الهاشمي

Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız,Allah razı olsun.S.Muhammed Kayaalp (el-Haşimi) Ks--Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar...↷↷↷↷




SORU: Şu âyet-i kerimeyi nasıl anlayacağız? Allah kendisine karşı gelmekten sakınan kimseye bir çıkış yolu sağlar ve ona beklemediği yerden nzık verir. Allah'a tevekkül eden kimseye O yeter. Allah emrini yerine getirendir. Bu âyetle, pek çok örneğini gördüğümüz takva sahibi fakirlerin ve Allah'a tevekkül ettiği halde hayatın sıkıntılarından kurtulamayanların durumunu nasıl uzlaştıracağız? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.