☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

SORU: Bazı insanlar caddelerde ve taşıtlarda Kur'an okuyorlar ve bununla insanlardan sadaka isteyip dilencilik yapıyorlar. İslâm bunu tasvip eder mi?

Sorularla islamiyet-14->CEVAP: Allah Teâlâ Kur'an-ı Kerim'i, ilahi ve ebedi bir belge, bir hidayet, yasama ve muamelât kitabı olsun diye indirmiştir.


Kur'an, ferdin hem kendisi için, hem başkasıyla birlikteliği, hem vatandaşlarıyle birlikteliği, hem de bütün insanlık alemiyle ilişkileri için bir rehberdir, hatta hayatın tamamıyle ilgili bir rehber ve hidayettir.


Allah Teâlâ Kur'an'da, insanın hangi sebeplere sarıldığı takdirde maddi ve manevi şifaya kavuşacağını, aklın ve kalbin yararına olacak bir neticeye ulaşacağım açıklamıştır. Bir kimse doğruluk ve ihlasla Kur'an üzerinde düşünürse Kur'an mutlaka onu olumlu şekilde etkiler. Bunun içindir ki Allah Teâlâ şöyle buyurur:


Doğrusu bu Kur'an en doğru yola iletir. (İsra/9)


Gerçekten size Allah'tan bir nur ve apaçık bir kitap gelmiştir. Al­lah, rızasını gözetenleri, onunla selamet yollarına eriştirir, onları izni ile karanlıklardan aydınlığa çıkarır, onları doğru yola iletir. (Maide/15-16)


Allah Teâlâ Kur'an'ın nefislerdeki, akıllardaki ve gönüllerdeki bü­yük etkisine işaret ederek şöyle buyurur:


Eğer biz bu Kur'an'ı bir dağa indirmiş olsaydık, sen onun Allah korkusuyle baş eğerek parça parça olduğunu görürdün. Bu misal­leri insanlar düşünsünler diye veriyoruz. (Haşr/21)


Eğer okunan bir kitap ile dağlar yürütülmüş veya yeryüzü parça­lanmış yahut ölüler konuşturulmuş olsaydı Kur'an bunu yapardı. (Rad/31)


İşte Kur'an'ın temel mesajı budur. Fakat daha sonraları Kur'an'ı bir geçim aracı haline getiren pek çok kişi yüzünden bu yoldan sapıl­mış ve Kur'an'ın mesajından uzaklaşılmıştır. Onlar Kur'an'ı okuyup düşünerek bir rehber edinmek yerine onu muska ve tılsım yazmanın, üfürükçülük yapmanın aracı haline getirdiler. Hayatın çeşitli alanların­da ve çeşitli konularda Kur'an'ın mesajına muhtaç durumdaki dinlere okumaları gerekirken, matemlerde ve kabirlerde ölülere okumakla ve bununla iftihar etmekle iktifa ettiler. Kur'an okumayı bir dilencilik aracı haline getirdiler, musikinin ve coşup kendinden geçmenin kapısı yaptılar. Bu konuda yarıştıkça yarıştılar. Kur'an'la dünyalık elde etme arzuları, onunla ahiret saadetine ulaşma arzularının önüne geçti.


Biz bununla insanların Kur'an okumalarını engellemek istemiyo­ruz. Bilakis biz Kur'an'ın gece ve gündüz okunmasını istiyoruz. Ve biz güzel seslilerin veya hançeresi sağlam ve düzgün olanların Kur'an okumalarını da engellemek istemiyoruz, biz Kur'an'ı kullanarak onun mesajından dışarı çıkılmaması için mücadele ediyoruz, dinleyen kim­seye etkili olabilmesi için önce okuyan kimsenin okuduğundan etki­lenmesini istiyoruz. Rasûlullah (s.a) şöyle buyuruyor:


İnsanların Kur'an okurken en güzel seslisi onların Allah'tan en çok korkanıdır.


Yine Rasûlullah (s.a) şöyle buyurur:


Kur'an'ı ahiret hesabı için değil de dünya menfaati ve kazanç ternini için okuyan bir topluluk gelmeden önce siz onunla Allah'ın rızasını gözetin.


Görünen o ki Rasûlullah'm asırlar öncesinden haber verdiği bu topluluk gelmiştir ve epeyce de çoğalmıştır.


El-Menar Tefsiri, c. IX, s. 553'de ifade edildiğine göre, dinleme­yen kimselere Kur'an okunması caiz değildir.


İslâm fıkıhçılan, çalışan bir değirmende Kur'an okunmasını ya­saklamışlar ve bunu da şöyle izah etmişlerdir: Bu yasak, değirmen se­sinin Kur'an sesini bastırmaması içindir. Çünkü hak daima üstündür, ona hiçbir şey galip gelemez. Hal böyle olunca tranvayda, arabada, trende veya araba, klakson ve satıcı seslerinin birbirine karıştığı cad­delerde Kur'an okunduğu zaman durum nice olur?!


Kur' an-ı Kerim yüce Allah'ın kitabıdır. O yüce ve şerefli bir kitapdır. O, şöyle diyen bir kitaptır:


Üstünlük, Allah'ın, peygamberlerinin ve müminlerindir. (Münafı-kün/8)


Gevşeklik göstermeyin, üzüntüye kapılmayın. Eğer inanmışsanız, üstün gelecek olan sizsiniz. (Âl-i İmran/139)


Rasûlullah (s.a) insanların çalışmalarını istemiş, dilencilik yapma­larını yasaklamıştır. O şöyle buyurmuştur:


Sizden birinizin ipini alıp sırtında odun taşıması, insanlardan bir şeyler istemesinden daha hayırlıdır.


Başkaları ona ya verirler, ya da vermezler. Her ne olursa olsun meşru bir yoldan çalışıp kazanmaya gücü yettiği müddetçe bir kimse­nin dilencilik yapması aslında İslâm'ın razı olmadığı bir iştir. Bir de di­lenciliğine Kur'an-ı Kerim'i âlet ettiği zaman ne kadar da çirkin bir iş yapmış olur?! Bu, Allah'ın Kitabını küçük düşürmektir. Kur'an'ın yü­celiğini ve heybetini korumak için bundan sakınmak ve bunu yapanla­rı da engellemek gerekir.


Bu konuda Rasûlullah'ın (s.a) şu sözü üzerinde düşünmüş olsay­dık ne güzel olurdu:


Kur'an'ı üç türlü insan okur: "Mü'min, münafık ve fâcir/günahkar.


Beşir el-Havlânî5 el-Velid ibn Kays'a bunların kim olduğun sordu­ğunda, o, şöyle cevap verdi: "Münafık okuyucu, Kur'an'ı inkâr eden­dir. Fâcir okuyucu Kur'an'ın sırtından para kazanandır. Mü'min okuyu­cu da ona inanandır."


Biz bütün insanları Kur'an'a yönelmeye, onu düşünmeye ve onun tertemiz kaynağından su almaya davet ediyor ve onlara Rasûlullah'ın şu sözünü hatırlatıyoruz:


Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir.


Fakat biz, bir takım câhillerin veya ücretle tutulmuş kişilerin bu ilahî kitabı, yolun en hayırlısına sevkeden bu yüce ve şerefli kitabı, di­lenciliğin ve dünya hayatında iğrenç bir kazancın aracı haline getirme­lerine de razı olmayız. Yüce Allah şöyle buyurmaktadır:


Sana bu mübarek Kitabı âyetlerini düşünsünler ve aklı olanlar öğüt alsınlar diye indirdik. (Sâd/29)


İşte böylece sana da emrimizden bir ruh vahyettik. Sen kitap ne­dir, iman nedir bilmezdin. Fakat biz onu kullarımızdan dilediğimi­zi kendisiyle doğru yola eriştirdiğimiz bir nur kıldık. Şüphesiz ki sen, doğru bir yola kılavuzluk etmektesin. O yol, göklerin ve ye­rin sahibi olan Allah'ın yoludur. Dikkat edin, bütün işler sonunda Allah'a döner. (Şûra/52-53)

Bu Bölümdeki(14) Diğer Sorular için aşağıdaki menüye bakınız↷↷↷
  • Tevhid
  • Kur'an
  • Sorularla İslam-14.Bölüm
  • Sorularla İslam-Bölümler
  • ☝📖 المحمية 📖☝


https://www.muhammediyye.org/

📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖

                   Öğrencilerimize önemli hatırlatma;


اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

 بسم الله الرحمان الرحيم

 الحمد لله رب العالمين وحده لا شريك له و محمد رسول الله لا رسول و لا نبي بعده و الصلاة و السلام علي آله واهل بيته و اصحابه و امته اجمعين

Kovulmuş şeytandan,Her şeyin yaratıcısı tek rabb,tek ilah,tek gerçek egemen,rahman ve rahim olan Allaha cc sığınırız,her türlü kulluğun,ibadetin,itaatin,faydalı amellerin ve sözlerin tümü sadece ve sadece onun rızası içindir,salatü selam bütün peygamberlerin peygamberi  efendimiz,rehberimiz,önderimiz ve örneğimiz Hz Muhammed Mustafa aleyhi efzalussalati vesselama,aline,temiz ehli beytine,davası uğruna savaşan ashabına ve yolunda yürüyen ümmetine olsun.

Sitemizde yeralan çalışmalarımız;başta yüce kitabımız Kur'anı Kerim olmak üzere,temel İslami kaynakların anlaşılmasına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.Bu çalışmalarda bizlerden ilgisini,yardım ve desteğini esirgemeyen kardeşlerimizden ve cümle müslümanlardan. Allah razı olsun.

   📖☝المحمدية علي الكتاب و السنة☝📖☝Muhammediyye☝📖

             S.Muhammed Kayaalp El-Haşimi Ks

الامام سيد محمد الهاشمي

Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız,Allah razı olsun.S.Muhammed Kayaalp (el-Haşimi) Ks--Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar...↷↷↷↷




SORU: Bazı insanlar caddelerde ve taşıtlarda Kur'an okuyorlar ve bununla insanlardan sadaka isteyip dilencilik yapıyorlar. İslâm bunu tasvip eder mi? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.