☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

SORU: Halife Hz. Ebû Bekir zamanında Zeyd ibn Sâbit'in yazdığı mushaf sağlıklı mıdır?

Sorularla islamiyet-14->CEVAP: Bu, tuhaf bir sorudur. Çünkü Kur'an'ın bir mushafta top­lanması çalışmaları esnasında bu işin en doğru ve en sağlam bir şekil­de yapılması hususunda her türlü özen ve dikkatin gösterildiğinde bir müslümamn şüpheye düşmesi caiz değildir, böyle bir şüphe asla bir müslümana yakışmaz. Bir müslümamn, Hz. Peygamber'in kâtibi olan Zeyd ibn Sâbit'in güvenilirliğinden şüphe etmesi düşünülemez.


Zeyd ibn Sabit, vahiy kâtibidir, Kur'an ayetlerini de bir araya top­layarak mushaf haline getirmiştir. Feraiz ilmini ve miras hukukunu iyi bilir. Daha çocuk denecek bir yaşta iken Allah yolunda cihada gitme­ye can attı, fakat Rasûlullah (s.a) küçük bulduğu için onun Bedir Sava­şına katılmasına izin vermedi. Fakat Uhud savaşma, Hendek savaşma ve ondan sonraki pek çok savaşa Rasûlullah'la birlikte katıldı.


Tebuk savaşında Beni Neccar'ın sancağını taşıyordu. Bu sancağı ona Rasûlullah (s.a) vermişti ve onu başkalarına tercih etmişti. Rasû­lullah (s.a) bu konuda şöyle demişti:


Kur'an'ın öncelik hakkı vardır.


Zeyd ibn Sabit Rasûlullah'm vahiy kâtibi idi ve onun diğer insan­lara gönderdiği mektuplan da yazardı. Ayrıca hilafetleri döneminde Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer'in de kâtipliğini yaptı.


Hz. Ömer hacca giderken yerine onu vekil bırakırdı, Hz. Osman da öyle yapardı.


Zeyd ibn Sabit hicretin 55. yılında vefat ettiği zaman İbn Abbas onun hakkında şöyle demişti: Bu, ilmin gidişidir. Bugün ilmin büyük bir kısmı gömülmüştür.


İslâm tarihinden biliyoruz ki kritik bir savaş olan Yemame savaşı esnasında, sahabenin kurralarından 450 kişi şehit olmuştu. Hz. Ömer, Kur'an hafızlarının peş peşe ölmelerinden ve bu sebeble Kur'an'a bir zarar gelmesinden korkuyordu. Halife Hz. Ebû Bekir'e gitti ve konuyu onunla müzakere etti. Ona şöyle dedi: "Ben, Kur'an'ın toplanmasını emretmenizi uygun görüyorum." Ebubekir ona şöyle cevap verdi: "Ra­sûlullah'm yapmadığı bir işi ben nasıl yaparım?!" Ömer dedi ki: "Al­lah'a yemin olsun bu işte hayır vardır." Hz. Ömer bu konuyu ısrarla Hz. Ebubekir'e söylemeye devam etti. Nihayet Allah Teâlâ Hz. Ebubekir'in gönlünü de bu işe ısındırdı. Ebû Bekir, Zeyd ibn Sâbit'i yanına çağırdı ve ona şöyle dedi: "Sen genç ve akıllı birisin. Seni itham edecek her­hangi bir kimse de yoktur. Hz. Peygamber'e vahiy kâtipliği yaptın. Kur'an'ı araştır ve bir araya getir. Zeyd ibn Sabit bunun üzerine şöyle demişti: "Vallahi bana bir dağı taşımayı teklif etselerdi, Kur'an'ı ce-metmekten daha ağır gelmezdi." Zeyd ibn Sabit Ebubekir ve Ömer'e de şöyle demişti: "Rasûlullah'm yapmadığı bir işi nasıl yaparsınız?"


Ebubekir, "Vallahi bu işte hayır vardır" dedi. Zeyd ibn Sabit sözü­ne devam ederek şöyle dedi: "Ebubekir bunu benden ısrarla istedi. Ni­hayet Allah Teâlâ Ebubekir ve Ömer'in kalplerini bu işe nasıl ısındırdı ise benim kalbimi de ısındırdı."


Bütün bunlardan sonra Zeyd ibn Sâbit'in aslı olmayan ve doğru olmayan bir şeyi Kur'an'a aldığını bir insan nasıl düşünebilir?

Bu Bölümdeki(14) Diğer Sorular için aşağıdaki menüye bakınız↷↷↷
  • Tevhid
  • Kur'an
  • Sorularla İslam-14.Bölüm
  • Sorularla İslam-Bölümler
  • ☝📖 المحمية 📖☝


https://www.muhammediyye.org/

📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖

                   Öğrencilerimize önemli hatırlatma;


اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

 بسم الله الرحمان الرحيم

 الحمد لله رب العالمين وحده لا شريك له و محمد رسول الله لا رسول و لا نبي بعده و الصلاة و السلام علي آله واهل بيته و اصحابه و امته اجمعين

Kovulmuş şeytandan,Her şeyin yaratıcısı tek rabb,tek ilah,tek gerçek egemen,rahman ve rahim olan Allaha cc sığınırız,her türlü kulluğun,ibadetin,itaatin,faydalı amellerin ve sözlerin tümü sadece ve sadece onun rızası içindir,salatü selam bütün peygamberlerin peygamberi  efendimiz,rehberimiz,önderimiz ve örneğimiz Hz Muhammed Mustafa aleyhi efzalussalati vesselama,aline,temiz ehli beytine,davası uğruna savaşan ashabına ve yolunda yürüyen ümmetine olsun.

Sitemizde yeralan çalışmalarımız;başta yüce kitabımız Kur'anı Kerim olmak üzere,temel İslami kaynakların anlaşılmasına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.Bu çalışmalarda bizlerden ilgisini,yardım ve desteğini esirgemeyen kardeşlerimizden ve cümle müslümanlardan. Allah razı olsun.

   📖☝المحمدية علي الكتاب و السنة☝📖☝Muhammediyye☝📖

             S.Muhammed Kayaalp El-Haşimi Ks

الامام سيد محمد الهاشمي

Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız,Allah razı olsun.S.Muhammed Kayaalp (el-Haşimi) Ks--Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar...↷↷↷↷




SORU: Halife Hz. Ebû Bekir zamanında Zeyd ibn Sâbit'in yazdığı mushaf sağlıklı mıdır? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.