☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

☝https://www.muhammediyye.org/
📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖

Teoriye göre;İlluminati yani uzaylı ve insan melezi ırklar,yarı vampir,yılan,ejderha vs melez soylardan oluşan topluluk,masonik, illuminatik firavun ve nemrud soylarının hipnoz,büyü,zihin kontrolü,algı yönetimi ile bireyler ve toplumları yönetmesi,hizbüşşeytan illumiatinin küresel illuminatik sistemi; siyaset,medya,sivil toplum,terör örgütleri,mafya,enerji,silah,ilaç,gıda tekeli alanlarda illuminati varlığı

Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız Allah razı olsun.

  • tab1
  • tab2
  • tab3
  • tab4
  • tab5
  • tab6
  • ☝📖 المحمية 📖☝

S.Muhammed Kayaalp (el-Haşimi) Ks

الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي

Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

SORU; Kur'an'da "İlyasin" adı geçmektedir. Bu ismin sahibi kimdir?

Sorularla islamiyet-9->CEVAP: Cenab-ı Hak Kur'an'da şöyle buyuruyor:


(Bizden) îlyaş'a selam! Şüphesiz biz, iyi hareket edenleri işte böy­le mükafatlandırırız. Çünkü o, bizim mü'min kullanmızdandır. (Sâffât/130-132)


İmam-ı Nevevi'nin bildirdiğine göre Ilyasin rasûl olarak gönderi­len peygamberlerdendir.


İbn Kesir'in Tefsirfndc bildirdiğine göre İlyasin, Fenhas b. İyzân b. Harun b. İmran'dır. Hz. Allah onu Hazekıl aleyhisselâmdan sonra İs­rail oğullarına peygamber olarak göndermiştir. İsrail oğulları ba'l adı­nı verdikleri bir puta tapıyordu. İlyasîn onları Allah'a davet edip putla­ra tapmalarını yasakladı. Bunların kralı İlyasin'e inanmıştı. Daha son­ra dinden çıkıp eski inancına döndü ve onlar sapıklığına devam ettiler. Onlardan hiç bir kimse iman etmedi. İlyasin aleyhisselam onlara bed­dua etti. Üç yıl yağmurdan mahrum oldular. Daha sonra bu durumun düzelmesini isteyip eğer yağmur yağarsa iman edeceklerine söz verdi­ler. İlyasin hazretleri bunun üzerine onların dileklerinin yerine gelme­si için dua etti.


Yağmur yağmış olmasına rağmen, İsrailoğulları en kötü biçimiy­le küfür yaşantılarını sürdürdüler. Neticede İlyasin artık vefat ettirilme­sini Allah'tan istedi.


Elyesa b. Uhtub îlyasin peygamberin elinde yetişmişti. Hz. İlya­sin ile Elyesa bir yere geldiklerinde ateşten bir at geldi. îlyasin ona bin­diğinde Hz. Allah onun her tarafını nur ile kaplattı ve üzerinde (kuş tüyü gibi) tüyler oluştu. Artık o meleklerle uçan gök halkı arasına karış­mış yer halkından bir insan idi.


Vehb b. Münebbih'in kitap ehlinden naklettiği hikaye böyledir. Doğru olup olmadığını en iyi bilen Allah'tır.


Saffat suresi 123-132 ayetleri arasında Hz. İlyas'ın peygamber olarak gönderildiği ve kavmi ile olan mücadelesi anlatılmaktadır.


Saffat/130 ayetindeki İlyasin kelimesini bazı kıraat âlimleri İdrâ-sin olarak, bazıları da Al-i Yasin olarak okumuşlardır. İkinci okuyuşa göre mana, "Muhammed ailesine selam olsun" demektir.


Bazı âlimler bra âyetlerde sözü edilen İlyas peygamberden maksa­dın İdris (a.s) olduğunu söylemişlerdir.


Bazı tefsir âlimlerine göre bu ayetlerdeki İlyasin kelimesi ile an­latılan kişi İlyas peygamber'dir. Bu ayette İlyasin denmesinin sebebi söyleyiş biçiminde dikkat çekmek ve etkili olmak içindir.


FîZilâl'il Kur'an isimli tefsirde şu ibareyi görmekteyiz:


Hz. İlyas, kavminin yaratıcı, kendilerinin ve daha önceki babala­rının rabbi olan Allah'ı bırakıp Bal isimli puta tapmalarının kötü­lüğünü bildirerek onları tek olan Allah'a ibadet etmeye çağırdı. Nitekim Hz. İbrahim de putlara tapmalarının kötülüğünü kavmine bildirmişti. Her peygamber puta tapmanın kötülüğünü anlatmıştır. Sonuçta peygamberler kavimleri tarafından yal ani anmı şiardır.


Hz. Allah (bu ayetlerde) yemin ederek yalanlayanların cezalarını görmeleri için kıyamette zorla boyun eğdirilerek hazır bulunduru­lacaklarını bildirmektedir. Ancak bunlardan iman edenler böyle olmayacaktır. Yüce Allah onların içinden inanan kullarını çekip çıkarmıştır.


Hz. Ilyas'ın sonuna kısa bir bakış, bu peygamberin bu surede tek­rarlanan haliyle Hz. Allah'ın peygamberlerine kendi katından ve­rilen selam olduğunu, iyilik yapanların mükafatını ve iman eden­lerin imanının değerini göstermektedir.


Bu kısa bölümde Hz. İlyas'ın hayatı ilk defa anlatılmaktadır. Ayet­teki san'atkârâne yönü göstermek için burada azıcık duralım: "Se-lamun alâ İlyasin" ayetinin sonunda diğer ayetlerin ses uyumuna riayet edilmiş İlyas ismi İlyasin şeklinde söylenerek müzikal etki göz önünde bulundurulmuştur.

Bu Bölümdeki(9) Diğer Sorular için aşağıdaki menüye bakınız↷↷↷
  • Tevhid
  • Kur'an
  • Sorularla İslam-9.Bölüm
  • Sorularla İslam-Bölümler
  • ☝📖 المحمية 📖☝


https://www.muhammediyye.org/

📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖

                   Öğrencilerimize önemli hatırlatma;


اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

 بسم الله الرحمان الرحيم

 الحمد لله رب العالمين وحده لا شريك له و محمد رسول الله لا رسول و لا نبي بعده و الصلاة و السلام علي آله واهل بيته و اصحابه و امته اجمعين

Kovulmuş şeytandan,Her şeyin yaratıcısı tek rabb,tek ilah,tek gerçek egemen,rahman ve rahim olan Allaha cc sığınırız,her türlü kulluğun,ibadetin,itaatin,faydalı amellerin ve sözlerin tümü sadece ve sadece onun rızası içindir,salatü selam bütün peygamberlerin peygamberi  efendimiz,rehberimiz,önderimiz ve örneğimiz Hz Muhammed Mustafa aleyhi efzalussalati vesselama,aline,temiz ehli beytine,davası uğruna savaşan ashabına ve yolunda yürüyen ümmetine olsun.

Sitemizde yeralan çalışmalarımız;başta yüce kitabımız Kur'anı Kerim olmak üzere,temel İslami kaynakların anlaşılmasına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.Bu çalışmalarda bizlerden ilgisini,yardım ve desteğini esirgemeyen kardeşlerimizden ve cümle müslümanlardan. Allah razı olsun.

   📖☝المحمدية علي الكتاب و السنة☝📖☝Muhammediyye☝📖

             S.Muhammed Kayaalp El-Haşimi Ks

الامام سيد محمد الهاشمي

Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız,Allah razı olsun.S.Muhammed Kayaalp (el-Haşimi) Ks--Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar...↷↷↷↷




SORU; Kur'an'da "İlyasin" adı geçmektedir. Bu ismin sahibi kimdir? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.