☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

Milli Piyango SORU: Şans oyunlarının, milli piyango'nun hükmü nedir? Bu da kumar gibi haram mıdır?

Sorularla islamiyet-9->CEVAP: Milli piyango da kumarın bir nevidir. Allah, Kur'an-ı Ke-rim'in iki yerinde kumarın kötülüğüne ve çirkinliğine işarette bulun­muştur:


Sana, şarap ve kumar hakkında soru sorarlar. De ki: "Her ikisinde de büyük bir günah ve insanlar için bir takım faydalar vardır. An­cak her ikisinin de günahı faydasından daha büyüktür." (Baka­ra/219)


Maide suresinde de şöyle buyuruyor:


Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir, bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz.


Şeytan içki ve kumar yoluyla ancak aranıza düşmanlık ve kin sok­mak, sizi, Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık bunlardan vazgeçtiniz değil mi?! (Maide/90-91)


Bundan anlıyoruz ki piyango İslâm'da helâl değildir. Ondan kâr sağlamak haramdır. Çünkü o şer'an haram olan kumardandır. İnsanla­rın mallarını batıl yollarla yemek olduğu için Allah onu yasaklamıştır. Hem onda cehalet ve aldatmak, yalancı emellere, tembelliğe sürükle­mek vardır. Nice insanlar vardır ki piyangoya güvenerek hayatlarını zehir ettiler, yollarını sapıttılar.


Garip olan şey bir kısım müslümanın, iyilik ve sevap işlemek için piyangoya baş vurmasıdır. Halbuki yapmaları gereken şey, Allah'ın mubah kıldığı helâl ve güzel yollara başvurmaları idi. Bakınız bir âlim


piyango hakkında ne diyor:


Piyango denen şey bir nevi kumardır. İnsanî bazı payeler için ve­ya hayır cemiyetleri adına katılmak bahanesiyle ona ruhsat ver­mek katiyen uygun değildir. Bu kurumlar için piyangoyu helâl görmek isteyenler, dansöz oynatıp hayırlar için para toplayana benzer. Biz böylesi insanlara şu hadisi hatırlatıyoruz:


Allah güzeldir. Ancak güzel şeyleri kabul eder.


Bu gibi şeylere baş vuranlar, toplumda bütün hayır vesilelerini öl­müş, rahmet sebeplerinin ve iyiliğin ruhunun kalmamış, ancak ku­mar ve mahzurlu oyunlarla hayır için mal toplamanın mümkün ol­duğunu zannediyorlar. Halbuki İslâm bunu farz kılmamıştır. Bila­kis insandan amacı da, aracı da hayır olan yollara müracaat etme­sini istiyor. Şerefli bir gaye için temiz araçlar istiyor. O araç da iyiliğe çağrı, insanî manaları dağıtmak ve insanları Allah'a ve ahi-ret gününe davet etmektir.


Müslümanlar güçleri nisbetinde çalışma ve muamelelerinde gü­nah ve pisliklerden sakınsınlar. Peygamberimiz'in şu sözünü hatır­larından çıkarmasınlar:


Haramdan meydana gelen bir vücut, ateşte yanmaya layıktır. Allah cümlemizi doğru yola iletsin.

Bu Bölümdeki(9) Diğer Sorular için aşağıdaki menüye bakınız↷↷↷
  • Tevhid
  • Kur'an
  • Sorularla İslam-9.Bölüm
  • Sorularla İslam-Bölümler
  • ☝📖 المحمية 📖☝


https://www.muhammediyye.org/

📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖

                   Öğrencilerimize önemli hatırlatma;


اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

 بسم الله الرحمان الرحيم

 الحمد لله رب العالمين وحده لا شريك له و محمد رسول الله لا رسول و لا نبي بعده و الصلاة و السلام علي آله واهل بيته و اصحابه و امته اجمعين

Kovulmuş şeytandan,Her şeyin yaratıcısı tek rabb,tek ilah,tek gerçek egemen,rahman ve rahim olan Allaha cc sığınırız,her türlü kulluğun,ibadetin,itaatin,faydalı amellerin ve sözlerin tümü sadece ve sadece onun rızası içindir,salatü selam bütün peygamberlerin peygamberi  efendimiz,rehberimiz,önderimiz ve örneğimiz Hz Muhammed Mustafa aleyhi efzalussalati vesselama,aline,temiz ehli beytine,davası uğruna savaşan ashabına ve yolunda yürüyen ümmetine olsun.

Sitemizde yeralan çalışmalarımız;başta yüce kitabımız Kur'anı Kerim olmak üzere,temel İslami kaynakların anlaşılmasına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.Bu çalışmalarda bizlerden ilgisini,yardım ve desteğini esirgemeyen kardeşlerimizden ve cümle müslümanlardan. Allah razı olsun.

   📖☝المحمدية علي الكتاب و السنة☝📖☝Muhammediyye☝📖

             S.Muhammed Kayaalp El-Haşimi Ks

الامام سيد محمد الهاشمي

Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız,Allah razı olsun.S.Muhammed Kayaalp (el-Haşimi) Ks--Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar...↷↷↷↷




Milli Piyango SORU: Şans oyunlarının, milli piyango'nun hükmü nedir? Bu da kumar gibi haram mıdır? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.