☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

☝https://www.muhammediyye.org/
📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖

Teoriye göre;İlluminati yani uzaylı ve insan melezi ırklar,yarı vampir,yılan,ejderha vs melez soylardan oluşan topluluk,masonik, illuminatik firavun ve nemrud soylarının hipnoz,büyü,zihin kontrolü,algı yönetimi ile bireyler ve toplumları yönetmesi,hizbüşşeytan illumiatinin küresel illuminatik sistemi; siyaset,medya,sivil toplum,terör örgütleri,mafya,enerji,silah,ilaç,gıda tekeli alanlarda illuminati varlığı

Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız Allah razı olsun.

  • tab1
  • tab2
  • tab3
  • tab4
  • tab5
  • tab6
  • ☝📖 المحمية 📖☝

S.Muhammed Kayaalp (el-Haşimi) Ks

الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي

Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

Soru: Hz. Peygamber (s.a) kıyametin alametleri sorulduğunda şöyle demişti: Cariye efendisini doğurduğu zaman ve deve çobanları bina yarışı­na girdikleri zaman.. Hz. Peygamber bunu dedikten sonra "Beş şey vardır ki bunları Al­lah'tan başka kimse bilmez" buyurmuş ve şu âyet-i kerimeyi okumuştur: Kıyamet vakti hakkındaki bilgi, ancak Allah'ın katındadır.. (Lok­man/34) Hz. Peygamberin sözünü ettiği bu alametlerin ne anlama geldiği­ni açıklar mısınız? Bunlardan başka alametler var mıdır? Güneşin ba­tıdan doğmasının kıyamet alameti olduğu hakkında görüşünüz nedir?

Sorularla islamiyet-17->Cevap: Buharî ve Müslim'in ittifakla rivayet ettiklerine göre Hz. Peygamber'e (s.a) kıyametin alametlerinden sorulduğunda şöyle cevap vermişti:


Cariyenin efendisini doğurması ve yalın ayak, çıplak ve fakir ko­yun çobanlarının bina yapma yarışına girdiklerini görmendir.


Sonra şu âyet-i kerimeyi okudu:


Kıyametin saatini bilmek ancak Allah'a mahsustur. Yağmuru o yağdırır, rahimlerde bulunanı O bilir, kimse yarın ne kazanacağı­nı bilemez. Yine hiç kimse nerede öleceğini bilemez. Allah, şüp­hesiz bilendir, herşeyden haberdardır. (Lokman/34)


Cariyenin efendisini doğurması, evlatların anne ve babalarına ita­atsizliklerinin artmasından kinayedir. Hatta, sanki bir kölenin efendi­sinden korktuğu gibi, bir baba da çocuğundan korkacaktır. Yalın ayak, çıplak ve fakir koyun çobanlarının bina yapma .yarışma girmelerinden kasıt ise, kendilerim zengin edecek bir şey bulamayan fakirlerin bina israfına dalmalarıdır.


"Beş şey vardır ki, bunları Allah'tan başka kimse bilemez" sözü­nün anlamı ise kıyametin kesin olarak ne zaman kopacağının Allah'tan başka hiç kimse tarafından bilinmemesidir.


Bu hadis-i şerifte kıyametin bütün alametleri zikredilmiş değildir. Bilginlerin üzerinde çok konuştukları başka alametler de vardır. Bun­lardan bazılarının büyük alametler, bazılarının da küçük alametler ol­duğu söylenmiştir. Diğer alametlerden pek çoğunu anlatan çok sayıda sahih hadis rivayet edilmiştir. Mesela İmam Buharî'nin rivayetine göre Hz. Peygamber (s.a) şöyle buyurmuştur:


Kahtanoğullarından bir adam çıkıp asasıyla insanları sevk ve ida­re etmedikçe kıyamet kopmayacaktır.


Buharı ile Müslim'in birlikte rivayet ettikleri bir hadiste ise Hz. Peygamber (s.a) şöyle buyufmaktadır:


Devs kabilesi kadınlarının kıçları Zülhalasa (putunun) etrafında dalgalanmadıkça kıyamet kopmaz.


Yine Buharı ve Müslim'in rivayet ettiklerine göre Rasûlullah (s.a) şöyle buyurmuştur:


Hicaz bölgesinden bir ateş çıkıp, Busrâ'daki develerin boyunları­nı aydmlatmadıkça kıyamet kopmayacaktır.-.


Busrâ, Şam bölgesinde bir şehrin ismidir. Buharî'nin rivayet ettiği bir hadiste, mal çokluğunun ve bütün ümmeti etkileyen fitnelerin kıya­met alametlerinden oMuğu ifade edilmiştir.


Buharı ve Müslim'in rivayet ettiği bir başka hadiste şöyle buyurulm aktadır:


Bir adam, bir başkasının kabrine uğrayıp da, keşke şunun yerinde ben olsaydım demedikçe kıyamet kopmayacaktır.


Bela ve sıkıntıların çokluğundan dolayı böyle söyleyecektir. Bu-harî ve Müslim'in rivayet ettiği bir başka hadiste ise şu ifadeler geç­mektedir.


Kıyamet ancak kötü insanların üzerine kopacaktır.


Müslim ve Tirmizî'nin Ebu Hureyre'den (r.a) rivayet ettiklerine göre Hz. Peygamber (s.a) şöyle buyurmuştur. Müslümanlar Yahudilerle savaşmadıkça kıyamet kopmaz. Müslümanlar onlarla savaşıp öldürecekler. Hatta, Yahudi, bir ağacın ve taşın arkasına saklanıp gizlenecek, ağaç ya da taş şöyle seslenecek: Ey müslüman, ey Allah'ın kulu, işte Yahudi arkamdadır. Gel onu öldür.


Kıyamet alametlerini anlatan hadislerin içerisinde belki de en ge­niş olanı Buharı, Müslim, Ebu Dâvud ve Tirmizî'nin Ebu Hureyre'den rivayet ettikleri şu hadistir. Ebu Hureyre Hz. Peygamber'in şöyle bu­yurduğunu rivayet ediyor:


İki büyük İslâm cemaati birbirleriyle çarpışmadıkça kıyamet kopmaz. Davaları bir olduğu halde aralarında büyük bir savaş çıkacaktır.


Her biri Allah Rasûlü olduğunu iddia eden, otuza yakın deccal çıkmadıkça kıyamet kopmaz.


İlim kalkmadıkça, depremler çoğalmadıkça, fitneler artmadıkça, cinayetler baş göstermedikçe, içinizde mal çoğalmadıkça, zengin­ler zekat verecek kimse bulamadıkça kıyamet kopmaz.


(Mal o kadar çoğalacak ki) zenginlerin zekat vermek istediği kişi o "Benim ihtiyacım yoktur, başkasına ver!" diyecektir.


İnsanlar, (yaptıkları) binalarla (birbirleriyle yarışıp) böbürlenmedikçe, kişi bir kabre uğrayıp da: "Keşke burada ben yatsam" te­mennisinde bulunmadıkça kıyamet kopmaz, bu ise daha önceden iman etmemiş ya da imanı hiç bir yarar sağlamamış olanların imanlarının kendilerine hiç bir yarar sağlamadığı zamandır.


îki kişi alışveriş yapmak için elbise alacaklar; henüz alış verişi ta­mamlayıp elbiseyi dürmeden, aniden kıyamet kopacaktır. Sağmal devesini sağmış kişi evine gelip, henüz sütü içmeden kıyamet ani olarak bastıracak. Kişi havuzunu tamir edip su dolduracak, fakat o sudan kullanmadan aniden kıyamet kopacak. Kişi lokmasını ağ­zına götürecek fakat yutamadan kıyamet kopmuş olacak.


Güneşin batıdan doğacağını haber veren kimsenin Hz. Peygamber olduğunu bu hadisten anlıyoruz. Başka hadislerde de buna temas edil­miştir. Buharı ve Müslim'in rivayet ettiği, ayrıca Müslim'in, Ebû Dâ­vud ve Tirmizî'nin rivayet ettiği hadisler de bunlardandır.

Bu Bölümdeki(17) Diğer Sorular için aşağıdaki menüye bakınız↷↷↷
  • Tevhid
  • Kur'an
  • Sorularla İslam-17.Bölüm
  • Sorularla İslam-Bölümler
  • ☝📖 المحمية 📖☝


https://www.muhammediyye.org/

📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖

                   Öğrencilerimize önemli hatırlatma;


اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

 بسم الله الرحمان الرحيم

 الحمد لله رب العالمين وحده لا شريك له و محمد رسول الله لا رسول و لا نبي بعده و الصلاة و السلام علي آله واهل بيته و اصحابه و امته اجمعين

Kovulmuş şeytandan,Her şeyin yaratıcısı tek rabb,tek ilah,tek gerçek egemen,rahman ve rahim olan Allaha cc sığınırız,her türlü kulluğun,ibadetin,itaatin,faydalı amellerin ve sözlerin tümü sadece ve sadece onun rızası içindir,salatü selam bütün peygamberlerin peygamberi  efendimiz,rehberimiz,önderimiz ve örneğimiz Hz Muhammed Mustafa aleyhi efzalussalati vesselama,aline,temiz ehli beytine,davası uğruna savaşan ashabına ve yolunda yürüyen ümmetine olsun.

Sitemizde yeralan çalışmalarımız;başta yüce kitabımız Kur'anı Kerim olmak üzere,temel İslami kaynakların anlaşılmasına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.Bu çalışmalarda bizlerden ilgisini,yardım ve desteğini esirgemeyen kardeşlerimizden ve cümle müslümanlardan. Allah razı olsun.

   📖☝المحمدية علي الكتاب و السنة☝📖☝Muhammediyye☝📖

             S.Muhammed Kayaalp El-Haşimi Ks

الامام سيد محمد الهاشمي

Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız,Allah razı olsun.S.Muhammed Kayaalp (el-Haşimi) Ks--Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar...↷↷↷↷




Soru: Hz. Peygamber (s.a) kıyametin alametleri sorulduğunda şöyle demişti: Cariye efendisini doğurduğu zaman ve deve çobanları bina yarışı­na girdikleri zaman.. Hz. Peygamber bunu dedikten sonra "Beş şey vardır ki bunları Al­lah'tan başka kimse bilmez" buyurmuş ve şu âyet-i kerimeyi okumuştur: Kıyamet vakti hakkındaki bilgi, ancak Allah'ın katındadır.. (Lok­man/34) Hz. Peygamberin sözünü ettiği bu alametlerin ne anlama geldiği­ni açıklar mısınız? Bunlardan başka alametler var mıdır? Güneşin ba­tıdan doğmasının kıyamet alameti olduğu hakkında görüşünüz nedir? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.