☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

Soru: Bazı insanlar Hz. Peygamber'in davetini gökten kaynakla­nan vasıtalarla değil, yeryüzüne ait vasıtalarla tebliğ ettiğini ve onun herhangi bir mucize ya da olağanüstü bir şey göstermediğini iddia edi­yorlar bu doğru mudur?

Sorularla islamiyet-15->Cevap: İlahi din, Allah'ın insanlara bir mesajıdır. Allah Teâlâ hiç­bir şeye benzemez. Kulların kendi aralarında kolayca ilişki kurdukla­rı gibi Allah ile bir ilişki kurmaları kolay değildir. Allah'ın mesajını seçkin kullarından bir insana getirecek bir meleğe ihtiyaç vardır. Me­lek, Allah'tan aldığı bu mesajı Peygamber'e iletir. Peygamber, bizzat Allah tarafından yetiştirilip terbiye edilmiş ve peygamberlik için se­çilmiş bir kimsedir. Peygamberlik iddiası -yanı bir melek vasıtasıyla Allah'tan bilgi alma iddiası- tehlikeli ve büyük bir iddiadır. Beşer ta­katinin dışında kesin bir delil ile (yani mucizeyle) desteklenmezse in­sanlar böyle bir iddiayı kolay kolay kabul etmezler. Bu sebeple eski çağlardan beri semavi dinlerin peygamberlerinin hep mucizlerle bir­likte geldiğini görmekteyiz. Bu mucizeler insanları peygamberi kabu­le ve ona itaate sevk ve teşvik eder. (Mucize bir meydan okumadır). Peygamber'in meydan okuduğu toplum hangi konuda maharetli ise mucizelerini o konuda göstermesi meydan okumanın büyüklüğünü gösterir. Arablar edebiyat ve belagat alanında çok ileri oldukları için islâm'ın en büyük mucizesi yüce Kur'an olmuştur. Kur'an (edebî) üs­tünlüğüyle insanlara meydan okumuş ve onları onun gibi bir kitap ge­tirmekten aciz bırakmıştır. Bütün insanlar onun mana ve beyan yönün­den eşsizliğini kabul etmek mecburiyetinde kalmışlardır. Bu sebeple


Buharı ve Müslim'in rivayet ettikleri bir hadiste Rasûlullah'm şöyle dediğini görüyoruz:


Hiçbir peygamber yoktur ki, benzerine insanların iman ettiği bir mucize verilmiş olmasın. Hiç şüphesiz bana ihsan buyurulan en büyük mucize Allah'ın bana vahyettiği Kur'an'dır. Umarım ki ben, kıyamet gününde peygamberlerin en çok ümmeti bulunanı olayım.


Bu Kur'an insanlara meydan okuyan ve bir benzerini insanların getirmekten aciz kaldığı bir kitaptır. Bu meydan okuyuşuyla onun bir mucize olduğu artık kesinlik kazanmıştır. Kur'an-i Kerim geçmiş pey-gamlerler ve Hz. Muhammed'le (s.a) ilgili mucizeleri açık açık zikre­der. Mesela Bedir savaşında Allah'ın müminlere melekler vasıtasıyla yardım etmesi, müşriklere değil de müslümanlara yağmur indirmesi, kumlara batan ayaklarını yere sağlam basar hale getirmesi, savaş gece­si kendilerine güven vermek için onları uyutması, Ahzab savaşında esen fırtına ve bu savaşta müşriklerin sayıca kalabalık ve müslümanla-rın az ve zayıf olmalarına rağmen müşriklerin hezimeti ve Kur'an'da zikredilen daha başka mucizeler hep Hz. Muhammed'le ilgili mucize­lerdendir. Bütün bunlar İslâm'da da mucizelerin bulunduğunun kesin delilleridir ve bunlar İslâm'ın tartışmasız en önemli kaynağı Kur'an-ı Kerim'le sabittir. Bu mucizeler tartışma kabul etmez sahih bir yolla sa­bit olan mucizelerdir.


Kur'an-ı Kerim'de kulun çalışması ile Allah'ın yardımının güzel bir sentezine de işaretler vardır. Bu işaretler bize İslâm davetinin hem Allah'ın yardımıyla -ki birinci etmendir ve en önemli sebeptir- hem de kulun çalışma ve gayretiyle başarıya ulaştığını ifade etmektedir. Allah Teâlâ şöyle buyurmaktadır:


Savaşta onları siz öldürmediniz, fakat Allah öldürdü onları; attığın zaman da sen atmadın (onu). (Enfal/17)


Allah'ın eli, onların ellerinin üzerindedir. (Feth/10)


Bu ayetler, Allah Teâlâ'nın en büyük etmen olduğuna ve kulun ça­lışma ve gayretinin de -her ne kadar o da Allah'ın bir lütfü ve bağışı olsa da-Allah'ın yardımıyla birleştiğine işaret eder. O halde dini davet-


te hem yeryüzüne ait görünür vasıtaların, hem de en büyük etmen olan Allah'ın lütfü ve yardımının katkısı vardır. Aslında bunların her ikisi­nin kaynağı da Allah Teâlâ'dır. Çünkü kullanılması ve yararlanılması gereken bütün güç ve kuvvetlerin bağışlayıcısı Allah Teâlâ'dır.


Hz. Peygamber'in mübarek parmaklarının arasından su fışkırma­sı, az bir suyun ve yiyeceğin çoğalması, duasının hemen kabul edilme­si ve geleceğe dair şeyleri haber vermesi gibi çoğu Buharı ve Müs­lim'de geçen harikulade olaylar vardır. Bu kadarı bile Hz. Peygam­ber'in emsalsiz ve saygın makamının değerini takdir edip idrak etmeye yeterlidir. Bütün bunlara rağmen biz, bazılarının Hz. Peygamber'in za­tını tanımlamada çok aşın gittiklerini ve aslı olmayan, tartışma götürür şeyleri ona nisbet ettiklerini görüyoruz. Onlar Allah'ın herşeyden önce ilk defa onu yarattığını, bütün mahlukatı ya da arş, levh ve kalemi onun yüzüsuyu hürmetine yarattığını, arş, kürsi ve levh gibi yüce şeyleri onun nurundan yarattığını söylemektedirler. Bazıları da onun mevkü konusunda bir başka aşırılığa meyletmişler, onun makamına gösteril­mesi gerekli saygıyı, mucizlerini ve olağanüstü işlerini inkar etmişler, onu bu mucizelerden soyutlamışlardır.


Bizim için gerekli olan, bu konuda orta ve dengeli bir yol tutmak­tır. Bize bu konuda takibedeceğimiz orta yolu en güzel şekilde göstere­cek olan, yüce Kur'an'dır. Kur'an-ı Kerim bize Hz. Muhammed'i (s.a) şu vasıflarıyla anlatıyar: O, bir nebi ve rasûldür, uyarıcı ve müjdeleyici-dir, Allah'ın izniyle Allah'ın yoluna çağırır, aydınlatan bir kandildir, şef­katli ve merhametlidir, büyük bir ahlaka sahiptir vs.. Fakat bütün bu üs­tün vasıflarına rağmen o, Kur'an'ın ifadesine göre yine de bir insandır:


De ki: "Ben yalnızca sizin gibi bir beşerim." (Kehf/110)


Onun din işleriyle ilgili konulardaki yanılmazlığı kesin olmakla beraber, siret ilmi bize onun beşer olma yönünü de anlatır. "Hurmala­rın aşılanması" olayı meşhurdur ve herkesçe bilinir. Bu olayla ilgili kıssada şöyle demektedir:


Ben sadece insanım; size dininizle ilgili bir şey emrettiğim zaman onu alınız. Kendi düşünceme ait bir şey emrettiğim zaman ise, unutmayın ki ben bir insanım..


Kendisine rabbinden vahiy gelen bir peygamber olması yönüyle Hz. Muhammed'in durumu budur. Bu konuyla ilgili olarak Muham-med Abduh'un Risaletü'î-Tevhid ve Muhammed Reşid Rıza'nın el-Vahyu I-Muhammedi isimli eserini hatırlatırım. Her iki kitapta bu ko­nuda yeterli ve ayrıntılı bilgiler verilmiştir. Konuyla ilgili olarak daha geniş malumat sahibi olmak isteyenlerin bu iki kitaba başvurmalarını tavsiye ederim.


İslâm'ın yarım asır gibi bir zamanda yerkürenin yarısına yayıldı­ğını görmekteyiz. Bu hızlı yayılışın dayandığı pek çok sebep vardır. Birincisi, Allah Zülcelalin iradesidir. İkincisi, İslâm'ın çağırdığı pren­siplerin yüceliğidir. Üçüncüsü davetçilerin ve Allah yolunda cihad edenlerin ihlaslı çalışmasıdır. Allah Teâlâ bu çalışmaları ve gayretleri sebebiyle onları yardımına ve başarıya ehil kılmıştır:


Eğer siz Allah'ın dinine yardım ederseniz O da size yardım eder, ayaklarınızı kaydırmaz. (Mu h amme d/7)


Bir grup araştırmacıya göre İslâm'ın yayılması kolay anlaşılır ol­masına, öğretilerinin hoşgörülü olmasına, getirdiği prensiplerinin yü­celiğine ve insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmasına dayanır. İs­lâm'ın yayılmasmdaki sırrı sadece buna bağlayacak olursak, o zaman bunu sadece semavi bir sebebe bağlamış oluruz. Çünkü insanlara ken­di prensip ve öğretilerinden daha iyi ve yücesini ancak insanlardan da­ha üstün ve yüce bir varlık gösterebilir ki o da Allah Teâlâ'dır.

Bu Bölümdeki(15) Diğer Sorular için aşağıdaki menüye bakınız↷↷↷
  • Tevhid
  • Kur'an
  • Sorularla İslam-15.Bölüm
  • Sorularla İslam-Bölümler
  • ☝📖 المحمية 📖☝


https://www.muhammediyye.org/

📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖

                   Öğrencilerimize önemli hatırlatma;


اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

 بسم الله الرحمان الرحيم

 الحمد لله رب العالمين وحده لا شريك له و محمد رسول الله لا رسول و لا نبي بعده و الصلاة و السلام علي آله واهل بيته و اصحابه و امته اجمعين

Kovulmuş şeytandan,Her şeyin yaratıcısı tek rabb,tek ilah,tek gerçek egemen,rahman ve rahim olan Allaha cc sığınırız,her türlü kulluğun,ibadetin,itaatin,faydalı amellerin ve sözlerin tümü sadece ve sadece onun rızası içindir,salatü selam bütün peygamberlerin peygamberi  efendimiz,rehberimiz,önderimiz ve örneğimiz Hz Muhammed Mustafa aleyhi efzalussalati vesselama,aline,temiz ehli beytine,davası uğruna savaşan ashabına ve yolunda yürüyen ümmetine olsun.

Sitemizde yeralan çalışmalarımız;başta yüce kitabımız Kur'anı Kerim olmak üzere,temel İslami kaynakların anlaşılmasına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.Bu çalışmalarda bizlerden ilgisini,yardım ve desteğini esirgemeyen kardeşlerimizden ve cümle müslümanlardan. Allah razı olsun.

   📖☝المحمدية علي الكتاب و السنة☝📖☝Muhammediyye☝📖

             S.Muhammed Kayaalp El-Haşimi Ks

الامام سيد محمد الهاشمي

Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız,Allah razı olsun.S.Muhammed Kayaalp (el-Haşimi) Ks--Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar...↷↷↷↷




 

Soru: Bazı insanlar Hz. Peygamber'in davetini gökten kaynakla­nan vasıtalarla değil, yeryüzüne ait vasıtalarla tebliğ ettiğini ve onun herhangi bir mucize ya da olağanüstü bir şey göstermediğini iddia edi­yorlar bu doğru mudur? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.