☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

Hazreti Nuh'un Ömrü-S:Ankebut suresi 14. ayette Hz. Nuh'un 950 yıl peygamber­lik yaptığı bildiriliyor. Bu Hz. Nuh'un 950 yıl yaşadığı anlamına mı gelmektedir? Bir insanın bu kadar uzun yaşaması mümkün müdür? Hz. Nuh'un kavmi de böyle uzun ömürlü olmuş mudur? Yoksa Hz. Nuh peş peşe bir kaç nesile mi gönderilmiştir?

Sorularla islamiyet-8->CEVAP: Allah'ın peygamberi Hz. Nuh'un ömrü, çok yaşayan kim­se için örnek gösterilmektedir. Bu çok eskilerden beri böyledir. Meş­hur şair Ebu'l Atahiye şu şiirinde buna işaret ediyor:


Eğer tutarsan matem, kendine tut yas Dikkatten ayrılma yere özenli bas Ne kadar yaşarsan öleceksin tûh! O kadar uzun yaşadı da ölmedi mi Nuh?


Allah, soruda da işaret edildiği gibi Ankebut suresinde şöyle bu­yuruyor:


Andolsun ki biz, Nuh'u kendi kavmine gönderdik de o, dokuz yüz elli yıl onların arasında kaldı. Sonunda, onlar zulümlerini sürdü-rüyorken tufan onları yakalayıverdi. (Ankebut/14)


Ayetten anlıyoruz ki Hz. Allah Nuh'u uzun süre için kavmine pey­gamber olarak göndermiştir. Bu süre 950 yıldır.


Bu müddet zarfında Hz. Nuh kavmini tevhide ve putlara tapmayı terk etmeye davet ediyordu. Hz. Nuh'un bu husustaki gayretleri kavmi­nin kendisinden kaçışlarını ve küfürlerini ziyadeleştiriyordu.


Bazı tarih rivayetlerinde Hz. Nuh'un peygamberlik göreviyle gö­revlendirildiği sırada 53 yaşında olduğu bildirilmektedir.


Kur'an Hz. Nuh'un 950 yıl peygamberlik yaptığını açıkça bildir­diğine göre bunu kabul etmek gerekir. Kur'an sözlerin en doğrusudur. Bu kadar yaşamaya bir engel olmadığı gibi bunda bir gariplik de yok­tur. Çünkü ilk çağlarda doğal ve kolay yaşayış bedenlerin daha sağlık­lı ve az hastalıklı olmasını sağlıyordu. Allah'ın sözü haktır ve durum ne olursa olsun Allah'ın söylediğine inanmak lâzımdır.


Rivayet olunduğuna göre Hz. Adem 930 yıl yaşamıştır. Peygam­berlerden çoğu uzun ömürlü olmuştur.


Kısasa Enbiya isimli kitapta Hz. Adem'in ve ona yakın zamanlar­da yaşayan kimselerin uzun yıllar yaşamış olmalarına bir engelin ol­madığı bildirilmiştir. Çünkü insanoğlunun yaratıldığı ilk zamanlarda sıkıntılarının olmadığından ve insan bünyesinin özümsemeyeceği gı­dalar bulunmadığından dolayı uzun süre yaşamasının akla uygun oldu­ğu ifade edilmiştir.


Oysa biz ve bizim gibi olanlar insanoğlunun çeşitli hastalıklarla tanıştıktan ve tedavi amacıyla çeşitli ilaçlar aldıktan sonra dünyaya geldik. Her birimizin vücudu çeşitli hastalıklar görüp geçiren anaların /e babaların özü olarak var oldu. Bu itibarla bizim uzun ömürlü olma­ca bünyemiz elvermiyor.


Sosyal bilimciler ve doktorlar insan gücünün sınırlı olduğunu bil-lirmektedir. Enine boyuna yaşayan bir insan bu gücü çabukça tüket-nektedir. Fakat dar bir çember içinde basit ölçülerde sâde olarak yaşa-:an hayat böyle değildir. Böyle yaşanan bir hayat insanın gücünden az -aktarda tükettiğinden uzun süreli olur.


Oysa şimdi yasamakta olan bizler Hz. Adem'in ve onun zamanına akın dönemlerde yaşayanlar gibi sade bir hayat yaşayamıyoruz. Güamüzü zedeleyen hayatın çeşitli lezzetlerini (âdeta obur bir şekilde) [yerek vaktimizi geçiriyoruz. Bizim ömürlerimizin kısa olmasında bir iriplik yoktur. Bünyelerimizde kalıtım yoluyla pek çok hastalık topnmış bulunmaktadır.


Bazı Alman doktorlar özel bir sisteme uyulduğu takdirde günü­müz insanının üçyüz yıl yaşayabileceğini söylemektedir.


Bu ayetteki sene ifadesini ay olarak yorumlayan bir görüş de var­dır. Eski çağlarda sene deyiminin, ay için kullanılması mümkündür.


Ebu'l Ala el-Maarrî aşağıdaki şiirinde buna işaret etmektedir:


Çok yaşayanlara dair vardır rivayet Bilmiyorum bunların hangisi meşhur Geçen günleri hesapta nedir delâlet? Her ayı bir yıl sayarak geçerdi ömür


Eskiden gökyüzünde görünüp parlayınca ay, Her biri bir yıl idi oniara göre; böyle say. Böyle olması gerektir aklı rehber kıl. Aksi halde şaşırıp perişan olur akıl.


Fakat yukarıdaki mısralar bir şair sözüdür, fıkıh âliminin sözü de­ğildir. Bununla birlikte Ebu'l Alâ'nın sözünde bir gariplik yoktur. Allah her şeye kadirdir.


Bazı tefsir âlimleri Hz. Nuh'un tufan'dan sonra 250 yıl yaşadığını rivayet etmişlerdir. Buna göre Hz. Nuh'un ömrü 1200 yıl olmaktadır. Böyle olduğuna dair Kur'an'da açık bir ifade yoktur. Kur'an'da açıkça ifade edilen hususu Hz. Nuh'un kavmi arasında (peygamber) olarak 950 yıl kaldığıdır. İnanılması vacib olan budur.


Kavminin ömrü de Hz. Nuh'un ömrüne yakın bir uzunlukta idi. Bununla beraber tufandan sonra sağ kalanlara davet görevini sürdüre­bilmesi için Hz. Nuh'un tufandan sonra yaşamaya devam etmesine bir engel yoktur. Her şeyi hakkıyla bilen Allah'tır.

Bu Bölümdeki(8) Diğer Sorular için aşağıdaki menüye bakınız↷↷↷
  • Tevhid
  • Kur'an
  • Sorularla İslam-8.Bölüm
  • Sorularla İslam-Bölümler
  • ☝📖 المحمية 📖☝


https://www.muhammediyye.org/

📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖

                   Öğrencilerimize önemli hatırlatma;


اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

 بسم الله الرحمان الرحيم

 الحمد لله رب العالمين وحده لا شريك له و محمد رسول الله لا رسول و لا نبي بعده و الصلاة و السلام علي آله واهل بيته و اصحابه و امته اجمعين

Kovulmuş şeytandan,Her şeyin yaratıcısı tek rabb,tek ilah,tek gerçek egemen,rahman ve rahim olan Allaha cc sığınırız,her türlü kulluğun,ibadetin,itaatin,faydalı amellerin ve sözlerin tümü sadece ve sadece onun rızası içindir,salatü selam bütün peygamberlerin peygamberi  efendimiz,rehberimiz,önderimiz ve örneğimiz Hz Muhammed Mustafa aleyhi efzalussalati vesselama,aline,temiz ehli beytine,davası uğruna savaşan ashabına ve yolunda yürüyen ümmetine olsun.

Sitemizde yeralan çalışmalarımız;başta yüce kitabımız Kur'anı Kerim olmak üzere,temel İslami kaynakların anlaşılmasına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.Bu çalışmalarda bizlerden ilgisini,yardım ve desteğini esirgemeyen kardeşlerimizden ve cümle müslümanlardan. Allah razı olsun.

   📖☝المحمدية علي الكتاب و السنة☝📖☝Muhammediyye☝📖

             S.Muhammed Kayaalp El-Haşimi Ks

الامام سيد محمد الهاشمي

Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız,Allah razı olsun.S.Muhammed Kayaalp (el-Haşimi) Ks--Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar...↷↷↷↷




Hazreti Nuh'un Ömrü-S:Ankebut suresi 14. ayette Hz. Nuh'un 950 yıl peygamber­lik yaptığı bildiriliyor. Bu Hz. Nuh'un 950 yıl yaşadığı anlamına mı gelmektedir? Bir insanın bu kadar uzun yaşaması mümkün müdür? Hz. Nuh'un kavmi de böyle uzun ömürlü olmuş mudur? Yoksa Hz. Nuh peş peşe bir kaç nesile mi gönderilmiştir? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.