☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

Köyden Gelen Üreticiyi Yolda Karşılamak SORU: Hz. Peygamber'in (s.a) taşradan gelen üreticileri yolda kar­şılamayı yasakladığını duydum. Bu ne demektir?

Sorularla islamiyet-8->CEVAP: islâm ve Iktisad adlı kitabımızda şöyle demiştik: Müslümânın malın piyasa rayicinden fazlaya satarak diğer müslümanları kandırmaması ve insanları hile ile aldatmaması gerekir. Bu nedenle Hz. Peygamber (s.a) taşradan gelen üreticiyi yolda karşılamayı yasak­ladı. Hadisteki Telakki süratle onu karşılamak manasına gelir. Rekban ise, çölden, badiyeden ürettikleri malı satmak için şehirlere, malı geti­ren kişiler demektir.


Bu kişiler, şehirdeki piyası bilmediklerinden, tüccar veya aracılar bunları yolda karşılayarak mallarını ucuza alır, bu köylüler paralarını aldıkları gibi gerisin geriye giderler. Tüccar da ucuza aldığı o malı yük­sek ve fahîş bir kâr marjıyla tüketiciye satar.


Hz. Peygamber'in bunu yasaklamasmdaki sebep -Allah daha iyi bilir ya- üretici ile tüketici arasındaki aracıyı kaldırıp malın tüketiciye ucuz olarak ulaşmasını sağlamaktır. Nitekim asrî bir tabirle biz de di­yoruz ki, bu aracı bir yandan üreticiyi, malının hakiki değerini verme­mekle kandırıyor, ona kötülük yapıyor. Diğer yandan da tüketici olan kendi müşterilerine yüksek bir fiyatla satarak kötülükte bulunuyor. Ba­şında da sonunda da bu aracı fayda sağlıyor. Böylelikle o fahiş bir kâr­la üretici ve tüketici sırtından büyük servete sahip oluyor.


Eğer eşyayı üreten kişi bizzat kendisi şehre inip malını bizzat tü­keticiye satarsa, mal tüketiciye daha ucuza gelir. İslâm, toplumun men­faatini ön planda tutmuştur, fertlerin azgınlaşmasından yana değildir.


Resûlullah'm (s.a), üreticiyi yolda karşılamayı yasaklaması çağ­daş yardımlaşmaya bir esas teşkil ediyor ki, bu yardımlaşmada da üre­tici ile tüketici arasındaki aracı kaldırılıyor.


Bununla yüce İslâm dininin geçmiş âlimleri bindörtyüz yıl önce iktisadın bu büyük temelini kurmuşlardır. Bu ana temel topluma çok hayırlı olmuştur.

Bu Bölümdeki(8) Diğer Sorular için aşağıdaki menüye bakınız↷↷↷
  • Tevhid
  • Kur'an
  • Sorularla İslam-8.Bölüm
  • Sorularla İslam-Bölümler
  • ☝📖 المحمية 📖☝


https://www.muhammediyye.org/

📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖

                   Öğrencilerimize önemli hatırlatma;


اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

 بسم الله الرحمان الرحيم

 الحمد لله رب العالمين وحده لا شريك له و محمد رسول الله لا رسول و لا نبي بعده و الصلاة و السلام علي آله واهل بيته و اصحابه و امته اجمعين

Kovulmuş şeytandan,Her şeyin yaratıcısı tek rabb,tek ilah,tek gerçek egemen,rahman ve rahim olan Allaha cc sığınırız,her türlü kulluğun,ibadetin,itaatin,faydalı amellerin ve sözlerin tümü sadece ve sadece onun rızası içindir,salatü selam bütün peygamberlerin peygamberi  efendimiz,rehberimiz,önderimiz ve örneğimiz Hz Muhammed Mustafa aleyhi efzalussalati vesselama,aline,temiz ehli beytine,davası uğruna savaşan ashabına ve yolunda yürüyen ümmetine olsun.

Sitemizde yeralan çalışmalarımız;başta yüce kitabımız Kur'anı Kerim olmak üzere,temel İslami kaynakların anlaşılmasına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır.Bu çalışmalarda bizlerden ilgisini,yardım ve desteğini esirgemeyen kardeşlerimizden ve cümle müslümanlardan. Allah razı olsun.

   📖☝المحمدية علي الكتاب و السنة☝📖☝Muhammediyye☝📖

             S.Muhammed Kayaalp El-Haşimi Ks

الامام سيد محمد الهاشمي

Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız,Allah razı olsun.S.Muhammed Kayaalp (el-Haşimi) Ks--Arapça Dersleri-İslami Sohbetler-Tevhid-Tefsir-Hadis-Fıkıh-Fetvalar-İrşadlar...↷↷↷↷




Köyden Gelen Üreticiyi Yolda Karşılamak SORU: Hz. Peygamber'in (s.a) taşradan gelen üreticileri yolda kar­şılamayı yasakladığını duydum. Bu ne demektir? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.