☝📖İbrahimi ﷺ Muhammedi ﷺ Hanif İslam📖☝﷽𐰃𐰠𐰯☝📖المحمدية☝Muhammediyye📖☝𐰃𐰠𐰯༺الله أكبر ༻

☝المحمدية☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي 📖 علي الكتاب و السنة☝

☝https://www.muhammediyye.org/
📖-المحمية علي الكتاب و السنة الصحيحة-📖

Teoriye göre;İlluminati yani uzaylı ve insan melezi ırklar,yarı vampir,yılan,ejderha vs melez soylardan oluşan topluluk,masonik, illuminatik firavun ve nemrud soylarının hipnoz,büyü,zihin kontrolü,algı yönetimi ile bireyler ve toplumları yönetmesi,hizbüşşeytan illumiatinin küresel illuminatik sistemi; siyaset,medya,sivil toplum,terör örgütleri,mafya,enerji,silah,ilaç,gıda tekeli alanlarda illuminati varlığı

Destek olmak isteyen kardeşlerimiz iletişim formundan bize yazınız Allah razı olsun.

  • tab1
  • tab2
  • tab3
  • tab4
  • tab5
  • tab6
  • ☝📖 المحمية 📖☝

Online Arapça Dersleri Video İzle,Arapça Sarf,Arapça Nahiv Video,Arapça Dilbilgisi Video,Online Arapça dilbilgisi Dersleri,islami ilimler,Kuran tefsiri video izle,islami dini sohbet izle,İslami sorular cevaplar,Muhammediyiz-Arapça Dersleri Temel İslami İlimler-Arapça Dersleri,Online Arapça Dersleri Video,İslami ilimler Video Dersleri,

Verdiği Borçtan Fayda Sağlamak SORU: Borçlusundan, borcuna karşılık evini rehin alıp kiraya ver­mek ve kira parasını kullanmak helâl mıdır?

Sorularla islamiyet-8->CEVAP: Şeriatın külli bir kaidesine göre her menfaat getiren borç ribadır. İmam İbn Eşlem es-Samerkandi El-Menhec adlı kitabında şöy­le diyor: Alacağı mukabilinde bir şeyi rehin tutan kişinin, hiç bir suret­te o şeyden yararlanması -borçlu izin verse dahi- helâl olmaz. Çünkü o bir ribadır. Zira borç veren kişi sonunda malının tamamını alacaktır. O menfaat fazla bir şeydir. Bu da ribadır ve riba da haramdır.


Buna muhalefet eden de olmuştur. Eğer borçlu, borç verene rehin­den faydalanma izni verirse o zaman helâl olur. Cevahir Fetva adlı kitapta şöyle deniyor:


Eğer rehinden faydalanma şartı olursa bu fayda borç kapsamına girer bu da ribadır. Ancak borç verilirken bu şart koşulmazsa, bir sakıncası yoktur.


Fetva eî-Tatarhaniye adlı kitapta da şöyle deniyor:


Bir kişi aldığı borç mukabilinde borcunu Ödeyinceye kadar mer­kebini veya oturmak için evini alacaklısına verse bu durum fasit icare gibi olur. Eğer borç veren bunları kullanırsa ücretini ödeme­si lazımdır. O zaman o rehine olmaz.


Halasa adlı kitapta da şöyle deniyor:


Şarta bağlı borç verme haramdır. Şart geçersizdir.


Eşbah adlı kitapta da şu hüküm bulunuyor:


Her menfaat celbeden borç haramdır. Borçlunun izni olsa dahi borç verenin onun evinde oturması haramdır.


Soruda beyan edilen durumda iki tane hata vardır. Birinci hata, borç veren borçlunun evinde kalmayı şart koşması, ki bu haramdır. İkinci hata, kiraya verip kirayı da kendine almasıdır, ki bu da haramdır.

Bu Bölümdeki(8) Diğer Sorular için aşağıdaki menüye bakınız↷↷↷
  • Tevhid
  • Kur'an
  • Sorularla İslam-8.Bölüm
  • Sorularla İslam-Bölümler
  • ☝📖 المحمية 📖☝
Verdiği Borçtan Fayda Sağlamak SORU: Borçlusundan, borcuna karşılık evini rehin alıp kiraya ver­mek ve kira parasını kullanmak helâl mıdır? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: ☝الاامام سيد محمد هاشمي الموسوي☝المحمية

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.